Dior siger ’op på hesten’ The Saddle Bag er retur – og alle kendisser har taget it-tasken fra 1990’erne til sig

Foto: Sex and the City

Når Maria Grazia Chuiri fra Dior siger ’March!’, så gør vi honnør og marcherer. Om det er for kvinderettigheder, i kitten heels, eller nu med it-tasken du jour: Dior’s ikoniske Saddle Bag, der har fundet vej tilbage over armen på alverdens fashionistaer efter næsten 20 år i gemmerne.  

Det er sjældent at en før så allestedsnærværende accessory gør et reelt comeback, men lo and behold! Den hotteste håndtaske lige nu er ubestrideligt et 90’er-ikon: The Saddle bag fra Dior debuterede på catwalken i 1999, hvor Dior præsenterede sit bud på forårsmoden i det første år af det nye årtusinde.

… og den nye taske galoperede direkte fra catwalken til at hænge over armen på tidens dengang allerstørste modeikoner fra Beyoncé til Paris Hilton og naturligvis på TV-skærmene hos Carrie Bradshaw i Sex and the City (Carrie bar intent mindre end tre forskellige udgaver af Diors Saddle Bag i afsnittet The Big Time, sæson 3).

Og skal vi altså op på hesten igen, for Diors chefdesigner, Maria Grazia Chiuri, har sendt den rytterlige accessory helt frem på banen over de tasker, vi bestemt tør ligge vores væddeløbspenge på i 2018 – og ind i det nye år.

Kendisserne og streetstyle darlingener har allerede grebet tøjlerne, og under den netop afsluttede Copenhagen Fashion Week kunne 1990’er-ikonet spottes over armen på influencers som Sophia Roe, Emili Sindlev, Xenia Adonts, Lucy Williams – og ELLEs egen Cecilie Ingdal.

 

Et opslag delt af EMILI SINDLEV (@emilisindlev) den

16. Aug, 2018 kl. 3.26 PDT

Men det er er ikke kun herhjemme, at de stilfulde kvinder er hoppet i sadlen: I Paris tridsede Jennifer Lawrence for nyligt rundt omkring Place Vendôme med en saddelformet taske i blødt, sort læder og et ikonisk ’D’-charm… Og naturligvis følger Kourtney Kardashian trop og får følgeskab i førersadlen af Katie Holmes og model Adowa Aboah…

 

 

Et opslag delt af Dior Official (@dior) den

18. Aug, 2018 kl. 5.00 PDT

 

Det er ikke så forunderligt endda, at det netop er nu, at The Saddle Bag fra Dior vender retur: Den forener nemlig to af tidens største trends: 1990’erne og Western, så der er vidst ingen undskyldning for ikke at udleve sin indre hestepige og hoppe i sadlen dette efterår…

Og hvis du mangler et outfit der matcher sin Saddle Bag, kan du jo oplagt skule mod Carrie Bradshaw, hvis stil er endnu mere on point og aktuel lige nu, end den har været siden serien rullede over vores skærme lige omkring årtusindeskiftet – aka Saddeltaskens (første) storhedstid.

Swipe eller scroll igennem galleriet og find inspiration til dit efterårslook a la Bradshaw og Dior!

Carrie Bradshaw 27 mest ikoniske outfits gennem tiden

... og hvis du savner endnu mere inspiration til Western-trenden, der er uundgåelig dette efterår, så skynd dig at få fingrene i ELLEs augustnummer, der har en hel modeserie (og ELLE Trendbibel) med masser af inspiration fra det vilde vesten. ELLEs agustmagasin er på gaden til og med 29. august. 

Relaterede artikler