Så smalle skal dine solbriller være i år

Foto: All Over Press

'The matrix'-brillen, den smalle brille, hurtigbrillen, cat-eye brillen. Kært barn har mange navne, men ikke desto mindre er det igen blevet på tide at kigge tilbage til 90’ernes modefænomener.

Så lad os sammen skrue tiden tilbage til de gode, gamle 90’er-dage, der gav os mange mindeværdige ting. Blandt andet fik vi her kastet vores første, ubetingede kærlighed på tamagotchien, som (aldrig!) måtte gå en time uden digitalt nærvær. Dette årti gav os også seriøse teenageidoler som Britney Spears og Spice Girls, vi alle vist godt kan blive enige om er verdens bedste pop-gruppe. Like. Ever.

Og bortset fra techtoys og teenage-idoler, sniger nostalgiske 90’er fænomener sig også tilbage i modebilledet idag. For når det kommer til brillen, der første gang så catwalkens lys for godt og vel 20 år siden, så har den lille, aflange brille altså gjort et gevaldigt comeback.

Tilbage i august 2017 så vi blandt andet Rihanna og Bella Hadid, som selvsikkert iført brillen skabte stor hype på den røde løber. Offentligheden var i vildrede – havde popdronningen og supermodellen lige banet vejen for 90’er modens store comeback? Eller var stjernerne blot på vej fra en 90’er temafest, hvor de havde glemt at efterlade brillen ved festen?

Læs også: Jason Wu har designet sin sidste kollektion for Hugo Boss 

Næ, nej. De bittesmå solbriller er tilbage. Og efter at blandt andet Balenciaga viste brillen frem på catwalken til deres menswear SS18 kollektion under modeugen i Paris og brandet Le Specs i samarbejde med designeren Adam Selman designede en hel kollektion dedikeret til den smalle brille, har 90’er dillen derefter spredt sig til diverse highstreet-mærker og bloggere som stilikonet Pernille Teisbæk, der også er blevet set spottet med brillen mere end én gang.

Senest er Gigi og Bella Hadid set med Linda Farrows udgave af 90'er-solbrillen, der blot beviser at moden gentager sig selv på mest fashionable vis.

Foto: All Over Press

Se brillerne, som søskende-skønhederne bar under New Yorks modeuge her og her.

Om den ”nye”, smalle solbrilletrend siger ELLEs Fashion Director, Josephine Aarkrogh:

”Efter mange år hvor solbrillerne nærmest ikke kunne blive store nok, vælger moden som altid at gå i den totalt modsatte retning. De små, smalle cateye solbriller kræver måske lidt tilvænning og klæder ikke nødvendigvis alle – men de kan være supercool! Mit tip er at starte med et par, der er lidt mindre end normalt – og så gradvis trappe ned i størrelse. Heldigvis er highstreet-butikkerne også med på trenden, så man kan nemt prøve sig med et par ’for sjov’, inden man investerer i et par dyre solbriller.”

Læs også: 27 af Carrie Bradshaws mest ikoniske outfits gennem tiden 

Kækt, kønt, kliché eller knivskarpt? ELLE forudser, at dette er brillen vi alle med garanti kommer til at investere i, når solen langsomt vender tilbage.

Se dine yndlingsmodeller, Anna Dello Russo og street-style darling Pernille Teisbæk iført solbrillen i galleriet nedenfor - 90’erne kalder på dig.

Så små skal dine must-have solbriller være i år

Relaterede artikler