Foto: PR
Interview

Orit Elhanati: “Jeg bliver vildt genert og opfører mig supermærkeligt, når jeg ser kvinder med mine smykker”

af Nikita Hoffmann Andersen 10/12/2019
Det københavnerbaserede smykkebrand Elhanati har netop lanceret hele to nye kollektioner, der lander oveni den allerede eksisterende og gudesmukke portefølje af high end-smykker. Vi mødte designeren bag, Orit Elhanati, til en Q&A om de nye kollektioner, om at fortælle historier og om at se kvinder med hendes smykker.

Fortæl om Green Eyes-kollektionen?

"Green Eyes ligger som en helt naturlig del af mig. Jeg blev medtaget af ørkenen, af kvindens mystik, det gamle Mellemøsten. Man kan nærmest se øjenvipperne på denne mystiske kvinder, hvor øjet fungerer som en slags talisman, der beskytter bæreren."

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fortæl om Roxy Delight-kollektionen, der viderefører din allerede eksisterende Roxy Girl?

"Roxy er en kollektion, som viderefører tråden fra det allerførste smykke jeg lavede, da jeg stadig var under uddannelse, Palma Tag. Det er en kollektion hvor min signatur er meget tydelig. Jeg arbejder altid med overfladen, og det var der jeg, meget tidligt, fandt min personlige streg. Jeg vil altid have, at det er guldet, der fortæller historien, og ædelstenene, der supplerer smykket og gør historien færdig. Roxy-kollektionen har et råt udtryk, samtidig er den blød, eftertænksom og måske nok det mest klassiske, jeg har lavet til dato."

Hvordan fortæller du historier gennem dine smykker?

"Når man kigger på mine smykker, kan du nærmest se mine fingeraftryk. Da jeg startede, kunne jeg nærmest ikke lade være med at fortælle historier, jeg følte, at jeg havde så meget, jeg skulle nå at fortælle. For mig er det historien i et smykke, der formidler et budskab; Det hele er totalt ligegyldigt, hvis der ikke er en mening med det, jeg laver. Jeg elsker, at en historie starter i mit forvirrede hoved og udvikler sig med personen, som ‘overtager’ smykket."

Hvordan smelter dit Mellemøstlige ophav og dit liv i København sammen i dine designs?

"For mig er Mellemøsten noget kaotisk, noget stærkt, noget mystisk, noget du er født med i blodet. Jeg elsker hvordan det asymmetriske bliver til noget ubeskriveligt smukt, og det nordiske hjælper mig med at få samlet mine tanker. Noget, der er minimalistisk og det Skandinavien har givet mig: ro!"

Foto: PR

Hvilket piece er dit favorit fra de nye kollektioner?

"Mine tanker flyver ofte rundt. Jeg bliver forelsket i det hele og allermest i mixet igen og igen. Jeg vil aldrig kunne vælge en favorit, da hvert enkelt smykke har sin plads hos mig."

Læs også: 20 spørgsmål til Cathrine Widunok Wichmand.

Hvad tænker du, når du ser en kvinde med dine smykker?

"Jeg bliver vildt genert og opfører mig supermærkeligt, tror jeg. For mig handler det om, at mennesker bliver forelskede i smykkerne. Jeg føler mig stadig ny, så jeg elsker, at jeg stadig kan være en del af denne proces. Jeg laver mange custommade smykker, og det er magisk at være med til at skabe momenter gennem mine smykker for de mennesker, som har en vild oplevelse og øjeblikke i livet, de vil have et symbol på. Nogen skal giftes, andre bliver skilt, nogen har fået barn, den tredje har fået et job, eller mistet det."

Foto: PR

Dine smykker sælges nogle ret vilde steder som de internationale webshops Mytheresa og Matchesfashion og københavnerbutikken Holly Golightly. Kan du få armene ned?

"Jeg har været heldig i den forstand, at jeg har haft mulighed for at vokse organisk og naturligt. Bibi Werner, der har Holly Golightly, var en af mine første forhandlere, og hun har været med nærmest helt fra start. Jeg elsker hendes kreative nåleøje, og hun troede på mit håndværk fra ’day one’. Hun har en sans for at skabe et helt magisk, unikt og luksuriøst univers, en destination og en verden alle gerne vil være del af. Det er utrolig vigtigt for mig at arbejde tæt med de mennesker, jeg samarbejder med, da der er en speciel energi, som er vigtig at få frem med fine jewellery. Og jeg har været så heldig at få lov til at arbejde sammen med nogle af de fineste modehuse, som Mytheresa, Matches, Browns, Moda Operandi og andre. Vi er meget kræsne med de butikker, vi samarbejder med, og må desværre også sige nej ofte, men dette gør at vi har et specielt forhold til hver enkel, vi arbejder med."

Hvad kan vi glæde os til fra Elhanati-universet i 2020?

"Jaaaa! Jeg har længe lavet bespoke smykker til mænd og har endelig fået samlet mine tanker og pieces i én Core Man kollektion. Den er uden for tid. Kvinder kan også bære den. Jeg elsker den, så jeg glæder mig vildt meget til at lancere min herrekollektion internationalt i 2020."

Du kan se mere til Elhanatis ti nye kollektioner, Green Eyes og Roxy Delight, i galleriet herunder eller på webshoppen.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her