Nu åbner et nyt modebibliotek på Østerbro

Foto: All Over Press
 
Moden er et spejl af samfundsudviklingen, og der er sket meget på modefronten, siden det første bibliotek åbnede på Østerbro i 1885.
 
Hvor vi i dag ser retro referencer og subkulturelle udtryk i nutidens stilbillede, var det dengang store kjoler og tildækkede, victorianske silhuetter der fyldte mode- og gadebilledet.
 
 
Som noget helt nyt får alle modeinteresserede nu en unik mulighed for, at dykke dybere ned i modens historie. Det nye modebibliotek på Østerbro er nemlig en guldgrube af information og indsigt, når det handler om mode - og det gør det! 
 
Når Østerbro Bibliotek inviterer til åbning af Modebiblioteket den 30. januar, slår de dørene op for et nyt interiør, et nyt design og en ny indretning, der langtfra ligner det traditionelle bibliotek.
 
Modebiblioteket har nemlig arbejdet for at skabe nogle fysiske rammer, der giver gode muligheder for, at alle kan dyrke deres passion for mode.
 
Og vigtigst af alt, så har de arbejdet med indholdet.
 
Læs også: Her er de største streetstyle-trends fra 2017
 
Spændende bøger og magasiner inden for mode, design og livsstil ligger klar til at blive taget i brug, af passionerede modeelskere. Der findes et bredt udvalg af danske og internationale magasiner, bøger om modedesign, modekultur, identitet, medier, fotografi og digitale samlinger.
 
Konceptet for Modebiblioteket er udviklet af det kreative bureau, Moon, der både står for indretning og kuratering af bøger og magasiner til den nye afdeling i samarbejde med Østerbro Bibliotek.
 
Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.
 
Også modeverden bakker op om intiativet. Designeren Mads Nørgaard har blandt andet valgt at donere modehusets eget bibliotek til det offentlige Modebibliotek:
 
”For mig er biblioteker en af hjørnestenene i vores samfund – til fordybelse, til orientering og til inspiration. Men alle biblioteker kan ikke have alle bøger, og jeg bifalder derfor idéen om at give enkelte biblioteker særlige interesseområder, for netop at kunne kvalificee disse dyder yderligere. Jeg vil med glæde støtte initiativet — og ser frem til at se bøgerne skifte hænder, blive brugt og blive læst”, siger Mads Nørgaard.
 
Modebiblioteket i Østerbro Bibliotek er åbent fra 30. januar 2018 til 1. februar 2019, og der vil være arrangementer og aktiviteter, som året igennem skal skabe liv til Modebiblioteket.
 

Relaterede artikler