moed-designeren-bag-det-danske-upcoming-modebrand-ami-muse-studio-elle-dk.jpg
Foto: Chris Calmer
Interview

Mød designeren bag Ami Muse Studio, der har succes med velour-bodystockings

af Nikita Hoffmann Andersen 11/06/2019
Maria Amtoft Mikkelsen stiftede i 2018 det danske modebrand, Ami Muse Studio, der på trods af sin korte levetid allerede har opnået stor succes – og en omtale i Vogue. ELLE tog en snak med kvinden bag.

Efter en del år i udlandet i henholdsvis New York og Spanien og praktikstillinger hos både danske og udenlandske magasiner, var det tid til at skabe sig eget for 29-årige Maria Amtoft Mikkelsen.

Med uddannelsesbaggrund som både multimediedesigner og skrædder kunne hun i princippet været gået mange veje, men det blev skrædderuddannelsen og interessen for mode, der vandt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I 2018 stiftede Maria Amtoft Mikkelsen så Ami Muse Studio, der i dag skaber eksklusive vintage-lignende bodystockings.

Allerede i januar 2019 havde Vogue fået øjnene op for det upcoming danske brand, og efter artiklen, der blandt andet kaldte Ami Muse Studio for ”Københavns sejeste kollektion af velour-bodystockings”, er det gået stærkt for det nyopstartede brand.

Så hvordan opstod ideen? Hvorfor bodystockings? Og hvad er fremtidsambitionerne for det lille brand med de store armbevægelser?

ELLE mødte kvinden bag:

Maria Amtoft Mikkelsen.

Hvordan opstod ideen til Ami Muse Studio?

Jeg ville gerne lave et statement piece og bygge det op omkring et visuelt univers, som var mit. Idéen var at designe én style og lege med forskellige kombinationer, men som ville være interessant nok til at kunne stå alene som kollektion. Jeg kunne godt lide idéen om et lille kunstværk, som er en blaning mellem en cirkusprinsesse, en retrobadedragt og et statement-smykke, som ligner et unikt vintage piece. Jeg elsker at have friheden til at kreere og ikke skulle forholde mig for meget til sæsoner og hurtige tendenser. Min muse er denne her frisindede, komplekse, talentfulde og strålende unge kvinde i starten af 1970’erne. Hun har en genkendelig og lidt mystisk stemme og et semi-ukontrolleret kropsprog. Jeg ved ikke, hvem hun er, eller om hun fandtes - men hvis hun gjorde, var hun venner med David Bowie.

Hvad har du lavet, indtil du begyndte Ami Muse Studio i 2018?

I mine start 20’ere tilbragte jeg en del tid i New York, hvor jeg var i praktik i modeafdelingerne på Nylon og Interview Magazine. Da jeg til sidst ikke havde råd til at tage subwayen fra Brooklyn til Manhattan, levede af bagel med creame cheese og cigaretter, begyndte jeg at arbejde på et spillested i Williamsburg. Jeg har også lavet en del visuelt artwork for musikere og bands her i København og har i en periode været i Spanien og arbejde for en modedesigner - og så har jeg været i praktik på Soundvenue. Derudover har jeg uddannet mig til både multimediedesigner og skrædder for at dygtiggøre mig i håndværket og kunne realisere mine designideer og hermed også Ami Muse Studio.

Hvorfor bodystockings? Hvad er det, de kan?

De er feminine og kan styles på mange kreative måder, hvor de tilføjer kant til et outfit. Nogle gange har jeg tænkt, om de nærmere er en cool accessory, ligesom de vilde sko eller den sjove taske, der tager opmærksomheden.

Foto: Alanna Durkee

En bodystocking er umiddelbart ret sexet og bar, hvordan kan man style den på forskellige måder?

Ja, den mest umiddelbare reference til en bodystocking er nok undertøj. Men mine bodystockings fungerer også som en top, der kan styles med eksempelvis et par jeans og på koldere dage kan man også have en tynd turtleneck indenunder. I mit univers er der en vintage-stemning med de farvede nylonstrømper og spænder i håret, men man kan både style den op eller nedtone sit look, alt efter temperament.

Du er for nyligt blevet nævnt i Vogue – hvordan var det, og kan du allerede nu mærke en øget interesse for Ami Muse Studio efter omtalen?

Det var helt klart banebrydende med en artikel i Vogue. Især i udlandet har jeg kunne mærke en stor efterspørgsel. Allerede i timerne efter artiklen blev lagt op tog det fart, og jeg måtte hurtigt ud og hyre ekstra hænder ind for at kunne følge med. Det var simpelthen den vildeste oplevelse at få den form for eksponering som nyopstartet brand.

Dine designs har en atypisk vintage-vibe for skandinavisk design, selvom det er helt nyt. Er det bevidst, at du drages af vintage-looket?

Ja, jeg har en stor kærlighed til vintage, som min personlige stil også bærer stort præg af både hvad angår tøj, indretning og musik. Jeg har især en forkærlighed til 60’erne og 70’erne, så jeg drømmer sommetider om en tidsmaskine. Så det var helt oplagt for mig, at Ami Muse Studios DNA også skulle bære præg af det både i designet og i hele det visuelle univers. På den måde er det et ret personligt projekt og et tema, som også vil være gennemgående fremover.

Foto: Chris Calmer

Drømmer du om at Ami Muse Studio skal udvides til flere designs, der går udover bodystockingen?

Helt bestemt! En stor del af min vision er at skulle bygge videre på Ami Muse Studio. Jeg arbejder lige nu på flere designs, som både er med til at komplimentere bodystockingen, men også kan stå alene. De kommer ud i sensommeren.

Hvor håber du, Ami Muse Studio er om 5 år?

Drømmen og ambitionerne er helt sikkert at blive et etableret brand med større kollektioner. Jeg forestiller mig at have et stort værksted med inspirerende ildsjæle ombord, der deler min passion for kreativitet, design og håndværk. Og så håber jeg selvfølgelig, at interessen for brandet stadig er stort og vil stige i takt med at kollektionerne bliver større.

Du kan shoppe din egen Ami Muse Studio bodystocking lige HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her