Business of Fashion Modebranchens 500 mest indflydelsesrige personer anno 2018

Foto: MEGA.

Modebranchen er benhård business, og den holdes i gang af millioner af mennesker, der hver dag går på arbejde med moden som omdrejningspunkt. På toppen af den eksklusive branches kransekage sidder en nøje udvalgt skare og dirigerer i manegen.    

De 500 mennesker har mange forskellige jobtitler, men flest af dem er designere, CEOs, redaktører, modeller, casting directors, fotografer, stylister, skuespillere eller musikere.

Siden år 2013 har Business of Fashion hvert år offentliggjort en liste med navnene på de 500 mest indflydelsesrige og magtfulde mennesker i modebranchen.

2018-listen er, ifølge Business of Fashion, mere varierende end nogensinde før. I år indeholder listen 96 nye navne og i alt 63 forskellige nationaliteter, som alle er ansigterne på den 2,4 trillioner dollars modeindustri.

Geografisk set er det, ikke overraskende, USA, England og Frankrig, der har flest landsmænd på listen. De tre lande har tilsammen opfostret over halvdelen af modeindustriens mest indflydelsesrige 500 personer.

Ser vi os omkring i Skandinavien, har vi dog også, her i Norden, kunne producere magtfulde mennesker. Norge har hele fire navne på listen: Designernduoen Benjamin Alexander & Serhar Isik, fotograf Sølve Sundsbo, Pucci-designer Peter Dundas og model Urassaya Sperbund.

I Sverige kan man åbenbart også opdrætte modegiganter. 3 navne pryder listen: Frame denim-skaberne Erik Torstensson & Jens Grede, Acne Studios’ Jonny Johansson, samt H&M præsident Karl-Johan Persson.

I det lille kongerige Danmark, kan vi også prale af landsmænd på listen. Hele to styks. Adidas’ CEO Kasper Rørsted samt modemor Eva Kruse.

Se hele listen HER.

Hvert år præsenterer Business of Fashion desuden en række navne, som har nået til ’Hall of Fame’ – den højeste ære for folk, som har fortjent en permanent plads på listen. I år er navne som Marc Jacobs, Michael Kors, Phoebe Philo og Miuccia Prada landet på listens ’Hall of Fame’.  

Her fra ELLE-redaktionen skal der lyde et stort tillykke til nye såvel som velkendte navne på Business of Fashion’s 500 liste.

Relaterede artikler