Barbie McCarbie er fashionistaernes nye must-follow på Instagram

Foto: McCarbie

17-årige Caroline Helsen fra Antwerpen var træt af kun at se Barbie-dukker i pink og glimmer. Allerede som 13-årig begyndte den unge pige at lave miniature kopier af de store modehuses looks, og nu har hun altså kombineret Barbie og high fashion.

Barbiedukken, der blev opfundet i 1959, har fået en lillesøster ved navn McCarbie, og hun har fået en særdeles moderne makeover. Caroline Helsen har udtalt, at projektet egentlig begyndte som et feministisk statement for at gøre op med den klassiske pinkklædte Barbie, men i dag skyldes projektet lige så meget en modeinteresse for den 17-årige skoleelev fra Belgien.

Læs også: Inspiration til vinterens fester.

Som 16-årige oprettede Caroline Helsen Instagram-profilen McCarbie, hvor hun jævnligt deler billeder af McCarbie i tidens hotteste trends. McCarbie er klædt i outfits fra blandt andre Chanel, Prada, Gucci, Sonia Rykiel og Dior, som Caroline Helsen udformer 1-1 efter looks fra catwalken.

"Skrumpede runway-looks lavet med kærlighed". Sådan skriver Caroline Helsen selv i McCarbies Instagram-biografi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

I dag har McCarbie over 6.000 følgere, som ofte deler deres store begejstring både i kommentarfeltet og via ’like’-knappen. Især følgere med kendskab til syning er imponerede over miniature-værkerne.

En følger er endda så imponeret, at hun mener, at Caroline Hensels kjole er pænere udført end originalen. I det tilfælde har McCarbie efterlignet et look fra Calvin Klein, som danske Freja Beha bar på catwalken ved Fall/Winter 2018-showet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ved Chanel Spring/Summer 2019-showet, der blev holdt i Paris i den 2. oktober 2018, bar flere af modellerne ikke bare en, men to Chanel tasker. De var sirligt sat sammen i de velkendte Chanel-kæder med en læderrem med Chanel-logo på. Også denne omhyggelige detalje har Caroline Hensel formået at genskabe på McCarbie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Der er ikke meget, der kan måle sig med normale ting i miniaturestørrelse. De fleste af os husker garanteret vores barndomsdukker og deres outfits, men hos McCarbie får de altså en seriøs opgradering á la high fashion.

The Barbie wears Prada!

Relaterede artikler