Mark Tan udnævnes til Creative Director for Birger Christensen
Foto: PR
Mode

Mark Tan udnævnes til Creative Director for Birger Christensens pelskollektion

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 23/12/2016
Successen fortsætter for den danske designer Mark Tan, der på få år har cementeret sit navn i den danske modebranche. I 2017 fortsætter Mark Tan nemlig kursen mod stjernerne, som ansvarlig for Birger Christensens pelskollektion.

Den danske designer, Mark Tan, er en sand ELLE-darling. Allerede i starten af hans designer-karriere udpegede ELLE ham som "one-to-watch", og Mark Tan har allerede forlængst passeret den rolle og etableret sit navn som et solidt, dansk brand. Dertil er han en anerkendt designer både inden og uden for Danmarks grænser for sin gennemførte og overraskende tilgang til design. Beundringen og respekten for Mark Tans arbejde findes også i flagskibet for klassisk københavnermode hos Birger Christensen, der netop har offentliggjort Mark Tan som Creative Director for Birger Christensen Pels i 2017.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Allerede længe før Mark Tan kunen skrive designer på CV'et udmærkede han sig som "vidunderbarn", da han i en alder af blot 12 år designede en kjole til den daværende Prinsesse Alexandra, og siden er det kun gået fremad for den danske designer.

Læs også: Birger Christensen genåbner og lancerer ny eksklusiv cashmere-kollektion

På ELLE har vi altid beundret Mark Tans unikke design, der ikke bare er geinalt i sin æsteiske streg, men også i designprocessen, der er ligeså gennemtænkt som det visuelle. Hans tilgang til bæredygtighed sikrede ham derfor en klar nominering til ELLE Style Awards i 2016 i kategorien ”Årets CSR Brand”.

Men ELLE er ikke de eneste, der har hyldet Mark tan for sin visionære sans for, hvad dansk mode kan opnå. Han har også vundet udmærkelser i DANSK Design Talent og samarbejdet med Birger Christensen i 2017 er blot endnu en stjerne på Mark Tans skulder. Jens Birger Christensen udtaler i en pressemeddelelse omkring det nye samarbejde med Mark Tan, at huset Birger Christensen er yderst tilfredse med valget af Mark Tan som kreativ anfører for husets pelslinje:

“Vi er stolte af at kunne præsentere Mark Tan som Creative Director på vores AW17 pelskollektion. Vi har fulgt Marks design tæt i en årrække og hans fortolkning og tilgang til design har et godt match til Birger Christensen. At vi samtidig ser nogle spændende tendenser inden for pelsmoden lige nu, gør et sådan samarbejde ekstra interessant. Mark har med sit eget design nået stor international anerkendelse og er et af Danmarks største designtalenter - og at han samtidig har arbejdet meget med pels tidligere, ser vi som et kæmpe aktiv.”

Den overordnede plan for Birger Christensen Pels er at designe og producere en nutidig og moderne capsule kollektion bestående af 20-25 pelse i et nyt spændende mix af forskellige pelstyper, farver og designs, der taler til den moderne kvinde.

Om sin nye stilling som Creative Director for Birger Christensens pelskollektioner fortæller Mark Tan:

"Min vision er at gøre Birger Christensen pels tilgængelig, relevant og nutidig, med fokus på innovation og det gode håndværk. Vi skal skabe ypperlig og imødekommende pels.”

Læs også: Mark Tan åbner sin første butik

Sammen med det eksisterende team i pelsafdelingen vil Mark Tan præge og udvikle pelskollektionen fremover – med respekt for husets lange arv og historie, men samtidig med fokus på den moderne kunde. Sideløbende bliver brandporteføljen i Birger Christensens butik opdateret for at være på forkant med tendenserne i modebilledet og for at omfavne både nye og eksistrende kundegrupper. I november genåbnede Birger Christensens flagskibsbutik på Strøget i København efter flere månderes renovering, og samtidig kunne modehuset løfte sløret for en ny eksklusiv cashmere kollektion, der blev annonceret som værende første udbygning i det ny-etablerede modehus, Birger Christensen.

Vi ser frem til at følge den danske designkomet, Mark Tan, i sin nye stilling hos Birger Christensen, og ikke mindst glæder vi os til at se den nye AW17 pelskollektion… 2017 tegner allerede til at blive et godt år på modefronten.

Giv hende en julegave, hun vil elske

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her