Malene Birger starter ny (mode)rejse

Malene Birger starter ny moderejse
Foto: Asger Mortensen

Malene Birger er uden tvivl én af de største og mest succesfulde designer fra Danmark. Efter tre års pause fra modebranchen løfter hun nu sløret for sin nye moderejse af navnet A Journey, som hun sammen med sin veninde har startet op. 

Læs også: ELLE x L'Oréal: Backstage med Key Makeup-artist Sine Ginsborg til By Malene Birger-showet

I 1997 starede Malene Birger mærket Day Birger et Mikkelsen, og seks år efter i 2003 blev By Malene Birger skabt. På trods af stor succes med begge mærker, valgte Malene Birger i 2013 at trække stikket fra moderæset, som til sidst blev for meget for den danske designer.

I de sidste tre år har Malene Birger både boet på Mallorca og i London, hvor hun har startet sit eget projektdrevede studio under navnet STUDIO1962. Og det var i London, at idéen til Malene Birgers nyeste projekt opstod. Under en frokost med veninde og forretningskvinde Malene Majlund begyndte idéen nemlig til, hvad der senere blev kaldt A Journey. 

Et lille års tid senere er de to forretningskvinder nu klar med deres første kollektion, som er skabt ud fra idéen om, hvad du ville pakke med i din kuffert. De to årlige kollektioner vil altså ikke blive trendbaserede, men vil i stedet blive skabt på baggrund af, hvad der i sæsonen finder plads i kufferten. 

Se også: 10 ting, der er på vej tilbage i modebilledet

I den første kollektion findes blandt andet en lyseblå stribet skjorte - en kort til byen og en lang til stranden, et par PJ-bukser, som både kan bruges om dagen og aftenen og en sort cashmere-trøje til køligere aftener eller kolde flyture. Det er altså de ideelle items til den moderne kvinde, som pakker praktisk og let. What's not to love?

Kollektionen vil være tilgængelig fra maj 2017.

Relaterede artikler