By Malene Birger henter ny chefdesigner fra Mulberry

Foto: PR

Det er ikke kun herhjemme at By Malene Birger er et kendt og elsket brand. Faktisk er det et af de danske brands, der er mest etableret i det store udland - og med god grund, for den klassiske, ladylike, skandinaviske, og let Tom Ford-sensuelle danske Darling appellerer bredt. Både på tværs af landegrænser, figur og alder. 

Og den internationale anerkendelse og ikke mindst bevågenhed får nu By Malene Birger til at satse endnu mere på markedet uden for Kongerigets grænser, hvilket de gør med en ny Creative Director - eller chefdesigner - som pennefører for By Malene Birgers kollektioner. 

Læs også: By Malene Birger går all-in på girlpower dette efterår

Fra 28. august 2017 hedder den kreative hjerne bag By Malene Birger nemlig ikke længere Christina Exsteen, men derimod Mathilde Torp Mader. Mathilde er hentet hjem fra store internationale modehuse, hvor hun senest har været ansvarlig for Mulberry's damekollektion (som er blevet børstet godt af på på skulderpuderne). Mathilde Torp Mader har desuden en fortid hos Sonia Rykiel, Marni og Vanessa Bruno. Med andre ord, er det en kvinde med chikke og velakkrediterede referencer, der skal føre 'den danske dame' videre ud i den store verden.

"Mathilde er den ideelle kandidat for By Malene Birger," siger Morten Linnet, der er CEO for By Malene Birger. "Hun har ikke bare en dyb forståelse for dansk mode og for sjælen i By Malene Birger, men hun bringer også et globalt udsyn til brandet, som vi har eftersøgt. Vi har stor tiltro til Mathildes moderne og internationale vision og hendes evne til at bringe brandet ud over de skandinaviske grænser."

Læs også: 7 powerkvinder, du skal være på fornavn med lige nu

Mathilde Torp Mader overtager taktstaven fra Christina Exsteen, der de seneste tre år med sikker hånd har videreudviklet By Malene Birger-brandet i en nyskabende og forførende retning efter hun overtog fra kvinden bag navnet, Malene Birger. Christina Exsteen er dermed kvinden vi kan takke for de sporty referencer og det lidt mere kantede og modige udtryk, der har præget kollektionerne i Exsteens æra. En stil og et virke, der sikrede hende en nominering i kategorien ’Årets Designer’ til ELLE Style Awards 2017.

I en pressemeddelelse om skiftet i chefdesignerstolen skriver By Malene Birger, at de skylder Christina Exsteen en stor tak for hendes bidrag og præg på brandet, som det fremstår i dag. Ligeledes udtaler Mathilde Torp Mader, at det er med stolthed, ære og respekt at hun tiltræder som chefdesigner for et brand der altid har skabt tøj til kvinder, af kvinder. Sejt!

 

Relaterede artikler