Mode

Lykke May: Skræmmende at være mor

Af Emilie Bech Zerlang 28/11/2014
Der har længe været stille omkring topmodellen Lykke May. Nu bryder hun endelig tavsheden i et stort interview i det nye ELLE, der udkommer d. 1. december.

De fleste kender Lykke May fra modemagasiner og som en af Danmarks største topmodeller. Siden Lykke May blev mor til sønnen Shooter i sommeren 2013, har der dog været meget stille omkring den danske topmodel.

Nu bryder hun endelig tavsheden i et stort interview i det nye ELLE, hvor ELLEs redaktionschef Marie Louise Wedel Bruun, har mødt den 32-årige Lykke May i hendes hjem på Vesterbro.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her på ELLE.dk giver vi et lille sneakpeak på det meget ærlige interview med Lykke May, hvor hun blandt andet fortæller åbent og ærligt om den (skræmmende) rolle som mor og hendes filmdebut i Susanne Biers kommende film 'En chance til'.

I sommeren 2013 fik Lykke May sønnen Shooter Sandhed Schnabel med den 31 år ældre kunster og filminstruktør Julian Schnabel. Nu er Lykke May flyttet tilbage til Danmark - en beslutning, der primært blev taget, fordi hun gerne ville give Shooter det danske med.

Se også: Mulberry hyrer ny kreativ direktør - direkte fra Céline

Lykke May fortæller i denne forbindelse om rollen som mor. Ved deres brud aftalte Lykke May og Julian Schnabel, at Lykke May har sønnen i seks uger ad gangen, hvorefter Schnabel har ham i to. Det er hårdt, da de bor i hver deres land.

"Jo, jeg er ved at dø i de uger, men det er også vigtigt for ham. Og det er jo bare mig. Jeg gør det, fordi det er bedst for min søn. Han skal have både sin mor og sin far, og det er vigtigt. Og det er vi enige om, så derfor har vi aftalt det på den her måde. Han er heldigvis så lille, at han husker kun det her. Det har aldrig været på en anden måde for ham, og det der med at så skal han flyve hver sjette uge, og hvad så? Så får han en hel masse andre ting med også", forklarer Lykke May.

Se også: 100 Great Danes - en hyldest til kvinder

I interviewet til ELLE fortæller Lykke May, at hun finder rollen som mor forløsende, men også skræmmende:

"Man har aldrig haft mere angst og været mere sårbar - eller været mere stærk. Det er jo virkelig den vildeste ting at blive mor, fordi man føler alle de der ting; både styrke og den der helt rå sårbarhed. Og frygt. For at der skal ske dem noget - eller en selv, så man ikke er der for dem."

Til januar debuterer Lykke May i Susanne Biers nye film 'En chance til', hvor hun spiller den unge Sanne, der lever sammen med den voldelige og kriminelle Tristan spillet af Nikolaj Lie Kaas. Sammen har de en baby, som må gå for lud og koldt vand, fordi Tristan bestemmer alle Sannes næste træk.

Se også: Pharrell og Adidas lancerer ny 'Polka Dot' kollektion

Da Lykke May bliver spurgt om, hvad det har betydet for hende at spille med i en film, der i den grad handler om moderrollen, svarer hun, at hun ikke synes, at filmen handler om, hvad der er en god eller dårlig mor. Lykke May mener nemlig ikke, at der er nogen perfekt måde at være mor på:

"[..]Vi ved jo alle sammen, at det er skidesvært at være mor, men alle gør deres bedste. Det er jo det, vi har lært. Og nogle gange er det bedste bare ikke godt nok. [..] Jeg har det bare sådan, at hvis mit barn er trygt, og han får de ting, han har brug for og behov for - sine menneskelige behov - og han er sammen med sin mor og far… [..] Børn har det godt, når de er sammen med deres forældre. Og så er det næsten lige meget, hvor, hvem, hvad.. [..]."

Siden foråret 2014 har Lykke May været kæreste med Évian-fodboldspiller Nicki Bille, og i dag bor hun i sin drømmelejlighed på Vesterbro i København.

Se også: 5 kendte kvinder flasher trusserne for velgørenhed

Du kan læse hele interviewet med ærlige og skønne Lykke May i det næste nummer af ELLE, der er på gaden mandag d. 1. december 2014.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her