LVMH opkøber modehuset Christian Dior Couture i milliardaftale

Foto: All Over Press

Mode-konglomerat LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy Goup, red.) har netop meddelt, at de planlægger at opkøbe hele Christian Dior-brandet. I fremtiden vil det betyde at LVMH, som allerede ejer Parfums Christian Dior, tager ejerskab over Christian Dior Couture og haute couture, samt deres læder, ready-to-wear og sko kollektioner. Aftalen er et led i et strategisk projekt, der skal forstærke mode- og lædervare porteføljen hos LVMH.

Læs også: Dior præsenterer fortryllende Haute Couture SS17-kollektion

Opkøbet af Christian Dior Couture sker i et samarbejde mellem LVMH og Arnault Family Group, der er hovedaktionære i LVMH og tidligere har haft rettighederne og hovedaktieejerskabet tilknyttet Christian Dior Couture-brandet. 

Det kan vise sig, at blive en god forretning for LVMH, da omsætningen for Christian Dior Couture er fordoblet i løbet af de seneste fem år. Samtidigt er rentabiliteten er steget i samme periode med en fortjeneste på 24 procent om året. LVMH har heller ikke været bange for at vise deres engagement i Christian Dior Couture, og de har derfor udråbt det til at være et af de mest ikoniske modehuse verden over.  

Flytningen vil i fremtiden betyde at hele Dior-brandet bliver samlet, og det vil skabe nye muligheder for Christian Dior og Parfums Christian Dior. LVMH forudser desuden at sammenlægningen vil have en betydelig indflydelse på deres indtjening pr. aktie. 

Relaterede artikler