Krise Louis Vuitton fjerner alle Michael Jackson-referencer fra sin netop fremviste kollektion

Foto: YouTube

Både de fysiske omgivelser, musikken og styles fra Louis Vuittons AW19-herretøjskollektion, som blev vist den 17. januar 2019, havde Michael Jackson-referencer, men nu bliver de styles med MJ-referencer fjernet igen.

Valget om at fjerne de styles med Michael Jackson-referencer sker som en reaktion på dokumentaren ’Leaving Neverland’, som blev vist første gang den 25. januar 2019 på Sundance Film Festival, hvilket dermed kun var én uge efter Louis Vuitton fremviste deres AW19-herretøjskollektion.

Der var Michael Jackson-referencer i form af en t-shirt med en grafisk illustration af Michael Jacksons dansende fødder, palliettoppe, glimmerhandsker, og stylingdetaljer såsom hvide opknappede skjorter og hvide sokker med sorte loafers.

Louis Vuitton Menswear AW19 Foto: YouTube

Louis Vuitton Menswear AW19

Og så foregik showet tilmed i opsatte New York-omgivelser, hvilket var inspireret af Michael Jacksons musikvideo til ”Billie Jean”.

Kreativ direktør for Louis Vuitton, Virgil Abloh, sagde i forbindelse med AW19-showet, ifølge Harper's BAZAAR, at han gerne ville ”fremhæve en pointe om menneskeligheden i [Jacksons] vision”.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Louis Vuitton har dog senere understreget, at de ikke kendte noget til dokumentaren om Michael Jackson, da deres AW19-herrekollektion blev vist.

Louis Vuitton Menswear AW19 Foto: YouTube

Louis Vuitton Menswear AW19

Men nu efter reaktionen på ’Leaving Neverland’-dokumentaren, har Abloh udtalt: ”Jeg er klar over, at showet, i lyset af denne dokumentar, har forårsaget følelsesmæssige reaktioner. Jeg fordømmer enhver form for børnemishandling, vold eller krænkelse af menneskerettigheder”. Hertil fortsætter han: ”Min intention for dette show var at referere til Michael Jackson som en popkultursartist. Det refererede udelukkende til hans offentlige liv, som vi alle kendte og til hans eftermæle, der har påvirket en hel generation af kunstnere og designere.

Læs også: Her kan du købe vintage Chanel-smykker til favorable priser

Louis Vuittons formand og CEO, Michael Burke, har også været ude og kommentere på situationen. Han beskriver blandt andet påstandene om Michael Jackson som dybt bekymrende og forstyrrende – hertil uddyber han, at ”Børnesikkerhed og velfærd er af største vigtighed for Louis Vuitton”, og at ”Vi er fuldt ud forpligtede til at være fortaler for denne sag”.

Louis Vuittons AW19-herretøjskollektion vil være tilgængelig til efteråret, men det vil altså være uden de styles med Michael Jackson-referencer.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Se hele Louis Vuittons Menswear AW19-show med de mange Michael Jackson-referencer i videoen nedenfor:

Relaterede artikler