Legesyg capsule-kollektion markerer Peter Jensens 15 års jubilæum

Modenyhed: Peter Jensen 15 års jubilæum

Vi kender og elsker ham for sin brug af både farver og print, inkorporering af humor i sine designs, sin konceptuelle og tekniske ekspertise og sidst - men bestemt ikke mindst - kaninmotivet. I de sidste 15 år har Peter Jensen skabt kreative og farverige kollektioner, som har haft stor succes - både i Danmark og internationalt. Den danske designers karriere startede tilbage i 2001 i Paris, hvor han lancerede en herrekollektion, hvilken senere hen blev fulgt op af en kollektion til kvinder.

Den danske designer har, som det eneste danske brand, vist sine kollektioner på den officielle showkalender under London Fashion Week - og det i sig selv er jo en bedrift!

2017 markerer 15-året for Peter Jensens karriere som designer, og derfor er han nu klar med en særlig capsule-kollektion, som er skabt i samarbejde med hans mangeårige veninde, kunsteren Julie Verhoeven. Sammen har de formået at skabe en legesyg, unisex jubilæumskollektion bestående af sweatshirts og T-shirts med illustrationer af fire store kulturikoner; Nina Simone, Jodie Foster, Gertrude Stein og Barbara Hepworth. De fire kulturikoner har alle dét til fælles, at de har været muser for én af Peter Jensens tidligere kollektioner.

Læs også: Se Peter Jensens muser

Et jubilæum er ofte en god anledning til, at man, på nostalgisk vis, går tilbage i tiden. Om sin milepæl som designer udtaler Peter Jensen:

"Først og fremmest ser jeg 15-året som en anledning til at samle de mennesker, der har været med på min (foreløbige) fantastiske rejse og til at fejre! Jeg startede i de glade ”naughties”, og jeg har mere eller mindre gjort, hvad jeg har haft lyst til inden for mit felt. Moden er en fantastisk gammel verden fuld af skønhed, kreativitet og originalitet. Jeg har ofte spurgt mig selv, hvorfor jeg mon valgte at blive designer, og konklusionen har altid været den samme: Jeg ser mig selv som tilhørende den lille del af modeverdenen, hvis ægte passion er moden og tøjet. Jeg elsker mit fag. Jeg elsker teknikken, mønsterskæring, den altafgørende detalje og alle de, der tør tage en chance inden for moden."

Peter Jensen x Julie Verhoeven kollektionen er tilgængelig online lige her.

Du kan se hele capsule-kollektionen i galleriet nedenfor...

Modenyhed: Peter Jensens 15 års jubilæum

Relaterede artikler