Jesper Høvring: "Man kan se det i øjnene på en brud"

Kjoledesigneren Jesper Høvring

Nu er der ikke mange dage til, at du skal tage din veninde i armen, åbne en flaske champagne og sætte dig klar i sofaen, når det første afsnit af ’Say Yes to the Dress: Danmark’ har premiere d. 5 februar 2018 på Kanal 4. 
 
 
 
Vi kommer til at sidde klistret til skærmen, når vi for første gang får lov til at følge holdet af kommende brude tvivle, juble og græde af glæde - eller frustration – i jagten på deres drømmekjole.
 
For selvom de fleste kvinder har gjort sig mange tanker om, hvordan de gerne vil se ud på den store dag, er det ikke altid lige nemt, når man står og skal vælge den HELT rigtige kjole. 
 
Heldigvis får de mange kvinder professionel assistance i programmet ’Say Yes to the Dress’. 
 
Den kendte kjoledesigner, Jesper Høvring, har nemlig påtaget sig den vigtige rolle som stylist - og hvem bedre, end manden der selv laver skræddersyede couture brudekjoler til hverdag?
 
Vi har set hans overdådige kreationer på blandt andre Kronprinsesse Mary, Christiane Schamburg-Müller og Andrea Elisabeth Rudolph. Nu bliver hans passion og kreative evner også brugt til at guide de forventningsfulde brude til at få deres største drømme opfyldt!
 
Hvis du vil vide, hvordan Jesper Høvring kan se om det er den helt rigtige kjole, hvilke regler han mener der gælder for bryllupsgæsten, og hvordan brudekjolerne skal se ud anno 2018, så læs med her:
 
ELLE har interviewet den succesfulde designer, der ved præcis hvordan en brudekjole skal sidde - og som tør sige det!  
 
 
Hvorfor sagde du ja til at være med i ’Say Yes to the Dress’? 
”Det gjorde jeg, fordi jeg følte, at det er et program, der er oplagt for mig, da jeg selv laver masser af brudekjoler. Jeg har selv set programmet, og jeg syntes, at det kunne være rigtig sjovt at være med! Og så har jeg også sagt ja, fordi at jeg syntes, det kunne være rigtig spændende at se, hvad man kan i en almindelig brudekjolebutik – jeg laver jo skræddersyede kjoler til hverdag, så det er en anden måde, vi arbejder på. Jeg ville gerne se, hvad de kunne hos Panayotis i Vejle, og de er virkelig dygtige!” 
 
Hvad har været det sjoveste ved at være med i programmet? 
”Normalt når jeg har brude i min butik, så har de nogle ønsker, og så sætter jeg noget sammen. Men her er kjolen færdig, og den er, som den er. Her er det detaljerne, der er vigtige! Det har været rigtig spændende at følge nogle brude, som jeg normalt ikke har i min butik - og så elsker jeg hele universet omkring det, jeg synes det er så fedt!"
 
Hvornår ved du, at den ’er der’, når det gælder om at finde den helt rigtige brudekjole?
"Det lyder altid så overfladisk og fjollet, men man kan simpelthen se det i øjnene på en brud. Der sker et eller andet magisk. Når de har en god mavefornemmelse og alt hænger sammen, så kan man simpelthen se det, og man kan mærke det! Det er meget mærkeligt og uforklarligt, men denne her kjole fylder rigtig meget - så derfor kan man mærke på dem, når man har ramt rigtigt, og det er den rigtige kjole".
 
Har du nogle generelle ’do’s and dont’s’, når det gælder jagten på brudekjolen? 
”Lad være at tage sort undertøj på! Altså, det er noget med at klæde sig i hudfarvet undertøj og at forberede sig på dagen. Sats på, at det ’er i dag, at jeg skal ud og finde min kjole’! Det er rigtig godt at forberede sig, ved lige få sat håret lidt op, måske tage en lille smule makeup på og så gøre sig nogle tanker omkring det man ønsker". 
 
 
Hvordan skal brudekjolen se ud anno 2018? Er der nogle særlige ’trends’, vi kommer til at se mere til end andre? 
"Blonder holder! Blonder holder hundrede procent og de holder altid! Vi ser flere og flere transparente kjoler i lys tyl, hvor blonderne bygges op udenpå. Der kommer også rigtig meget inspiration fra de arabiske lande, Instagram og Pinterest – de må godt fylde lidt mere, brudekjolerne! Der må godt være lidt mere glitter på, og de må godt være lidt mere nøgne, men med blonder der dækker. Jeg synes, at der kommer en lille smule mere volumen på!"
 
Der findes mange regler i forhold til, hvad man må og ikke må tage på som gæst til et bryllup – hvad skal man gå efter som bryllupsgæst anno 2018? 
"Den eneste regel jeg forholder mig til, og som jeg synes er vigtig, det er, at man ikke skal have hvidt på som gæst – det er det! Min kone er konsekvent klædt i sort, uanset hvad det er for en fest, vi er til - også selvom vi er til bryllup – vi spørger bare ikke. Det er lettere at få tilgivelse end tilladelse nogle gange. Jeg synes, at man som gæst skal gøre sig umage og sørge for at få sat håret lidt op. Man kan gøre sig umage og få syet en kjole hos mig, købe en ny kjole i H&M eller Zara – det er fuldstændig ligemeget. Der bliver lagt rigtig mange kræfter i en god fest, så sørg for at lægge rigtig mange kræfter i at være en god gæst!"
 
Hvad er din all-time favoritkjole?
"Jeg er svært glad for Mette-Marits kjole, da hun blev gift med Kronprins Haakon af Norge. Kjolen var lavet i silketyl – jeg synes den var så smuk, så smuk, så smuk – og jeg synes stadig, at den holder!"
 
Se Mette-Marits smukke kjole her:
Foto: All Over Press
 
 
 
 

 

Relaterede artikler