Jane Birken tager afstand fra Birkin krokodilletaske

Foto: Allover Press

Stilikonet, musikeren, instruktøren og aktivisten Jane Birkin, som inspirerede Hermès til at lave den famøse Birkin-taske, vil nu have sit navn fjernet fra en af de mest solgt modeller, nemlig Birkin Croco.

Læs også: Dagens drømmekøb... Valentino taske

Det sker, efter at organisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) i løbet af sommeren frigav billeder af krokodiller blive mishandlet på to krokodillefarme, hvoraf den ene leverer krokodilleskind til Hermès.

De engelske ikon, der nok er mest kendt for sit forhold til Frankrigs nationalhelt, Serge Gainsbourg, har udtrykt sin bekymring over de grusomme metoder, krokodillefarmene bruger. I en pressemeddelelse udtalte hun, at hun har bedt Hermès om at omdøbe krokodilletasken, indtil de har sikret bedre vilkår.

Læs også: Mandagsmuse: Leyla Piedayesh

Hermès har udtalt, at de har sat en undersøgelse i gang, og at enhver overtrædelse af reglerne for behandling af krokodillerne vil blive undersøgt og forfulgt. Samarbejdet mellem Jane Birkin og Hermès ser dermed ud til at overleve episoden, men reaktionen fra Birkins side af er en alvorlig opsang til firmaer, der gør brug af dyreskind, pels og lignende til fremstillingen af tasker, sko og tøj. 

Birkin tasken blev designet i 1984 til ære for den kendte sangerinde og er stadig en af de mest luksuriøse accessories i verden. Prisen ligger mellem 50.000-500.000 kr.

Få et gensyn med Jane Birkin, der har været ELLEs Mandagsmuse, her i galleriet. 

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem. 

Mandagsmuse: Jane Birkin

Relaterede artikler