Hummel lancerer fodboldtrøje med hijab

Foto: Pressefoto

Endnu en anledning til at fejre Kvindernes Internationale Kampdag, kan vi takke det danske sportswear brand, Hummel, for. 

Hummel har designet og udformet en innovativ spilledragt med integreret hijab, som gør det muligt for kvinderne i Afghanistan at dyrke den sport, som hidtil har lidt stærk og overvældende modstand. 

Den specialdesignede spilledragt giver Afghanistans kvindelige fodboldlandshold chancen for at konkurrere på lige fod med resten af verdens kvindelandshold, uden at skulle frygte for deres sikkerhed.

Læs også: Her er de kvinder, vi lytter mest til

Den tidligere anfører for det kvindelige landshold i Afghanistan, Khalida Popal, måtte, efter blot 20 kampe, forlade landet for sin egen sikkerheds skyld. Om den innovative spilledragt fra Hummel siger hun: 

''For et land som Afghanistan er det at bære en national spilledragt en form for magt, et værktøj, som giver selvtillid hos en kvinde. Det gør, at du føler dig magtfuld.''

Et slag er slået, eller skulle man næsten sige; et spark er skudt, for de afghanske kvinder og den stadig kamp for ligestilling, og den nye fodboldtrøje med hijab er et klart symbol på håb, styrke og vilje til at overvinde modstanderne og hive sejren hjem.  

Tag et kig forbi galleriet, hvor du kan se den nye afghanske fodboldtrøje med hijab nærmere. 

Psst... klik eller 'swipe' dig igennem billederne. 

Hummel lancerer fodboldtrøje med hijab

Relaterede artikler