H&Ms nye designsamarbejde med supermodellen Liya Kebedes brand, lemlem, giver os den sommervibe, vi har ventet på
Foto: lemlem x H&M
Ny kollektion

H&Ms nyeste designsamarbejde sender os øjeblikkeligt sydpå

af Cecilie Stubkjær Ottosen 23/04/2021
H&Ms nyeste samarbejde med model Liya Kebedes brand, lemlem, er alt, vi kunne drømme om denne sommer. Kollektionen er afslappet, let og skabt i bæredygtige materialer. Læs med her, når ELLE tager dig med bag designsamarbejdet, inviterer dig til en eksklusiv Q&A med Liya, samt viser dig alle de nye, sommerlige items.

H&M er endnu en gang ude med et spændende og trendy samarbejde, denne gang med den etiopiske supermodel Liya Kebedes brand, lemlem.

Lemlem x H&M-samarbejdet byder på afslappede silhuetter, lette materialer og masser af skønne og sommerlige farver. Samarbejdet bærer stort præg af lemlems genkendelige, ubesværede æstetik, simple designs og fokus på det gode håndværk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Barbara Egholm: "Se mine sko"

Inspirationen til kollektionen kommer fra nogle af de traditionelle, håndvævede styles, som kendetegner lemlem, hvilket kommer til udtryk ved fine kjoler, toppe, accessories og badetøj, som nærmest skriger på varme himmelstrøg og sand imellem tæerne.

Kollektionen er lavet i materialer som Tencel Lyocell, økologisk hør og genanvendt polyester, og farvepaletten er holdt i lyse toner af blå, orange, lysegul, hvid, brun og lysegul.

Foto: lemlem x H&M

ELLE har fået muligheden for at få eksklusivt adgang til en Q&A med stjernen bag lemlem, Liya Kebede – læs med herunder, når hun blandt andet fortæller om hendes yndlingsitems fra den nye kollektion samt hendes syn på bæredygtighed.

Q&A med Liya Kebede

Hvad har motiveret dig til at skabe dit eget brand?

”En drøm om at skabe det bedste af det håndværk, som jeg voksede op med i Etiopien – og at hjælpe det fantastiske fællesskab af artister der. Det er det, som motiverede mig, og det er historien om lemlem. Jeg havde aldrig tænkt på at have mit eget brand – indtil jeg pludselig så det som en mulighed for at skabe bæredygtige jobs, så traditionelle syerske fra mit land kunne få en god indkomst ved at lave, hvad de elsker.”

Hvordan ville du beskrive lemlem-kvinden?

”Optimistisk. Hun har mange dimensioner, mange roller, ligesom mig – og i roden af det hele, så ønsker hun at se ægte, positiv udvikling, bæredygtighed og muligheder.”

Hvad er dit syn på bæredygtighed og den rolle, som modebranchen spiller?

”Lige fra starten har bæredygtighed været omdrejningspunktet for dette samarbejde. Det var vigtigt for både H&M og lemlem, at vi kunne bringe vores idéer og værdier sammen for at sikre, at vi kunne benytte os af bæredygtige materialer og producere kollektionen ud fra høje etiske standarder. Jeg tror, at det, at sådan et brand som H&M sætter fokus på bæredygtighed og skaber opmærksomhed – det betyder noget.”

Foto: lemlem x H&M

Kan du fortælle mere om H&M-samarbejdet?

”Da vi først talte med H&M, fortalte de os, hvor meget de elskede de håndvævede materialer, som vi bruger hos lemlem – vores farver og striber. Så i dette designsamarbejde forbandt vi alle de ting, som vi begge elsker. Lemlem handler om at være glad – det er solrigt og let. At bringe den følelse ind i samarbejdet var vigtig for os, og vi gjorde det sammen ved at tilføje blomster og neonfarver sammen med vores signaturstriber. Jeg har det bedst, når det jeg har på er blødt og komfortabelt, så det var også vigtigt for mig at bringe den fantastiske følelse og tekstur ind i kollektionen. Med H&M har vi opnået det hele – en let, glad, lys og blød kollektion med brug af mere bæredygtige materialer.”

Læs også: Rejina Pyo og & Other Stories nye designsamarbejde er et af de fineste til dato

Hvad er dine yndlingsitems fra samarbejdet? Hvordan ville du personligt style dem?

”Jeg er vild med slip-kjolen, som har et smukt fit. Jeg elsker også bukserne. Jeg vil altid være en buksepige! Jeg bruger en størrelse større end min rigtige størrelse, så det bliver et loosey-loose look sammen med den store tunika. Det er mit look – tunikaen med bukser – jeg føler mig så cool og chik i dem.”

Læs også: Valentino fik hjælp fra overraskende side efter stor brandulykke

Den nye kollektion fra lemlem x H&M er tilgængelig online fra den 22. april, og kommer i udvalgte butikker i slutningen af april.

Du kan se hele den nye, sommerlige kollektion i galleriet herunder.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her