Foto: Sean McMenomy / PR
Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Jeg er altså sådan en wannabe-dansker...

af Emilie Bech Zerlang 28/12/2015
... siger ’morgenmads’-bloggeren Hanna Stefansson i denne udgave af ELLE. Læs mere om det og meget mere, når ELLEs chefredaktrice, Cecilie Ingdal Christiansen, byder velkommen til ELLEs februar-nummer, som er dedikeret til Skandinavien og alt det, der er skandicool...

Tekst: Cecilie Ingdal Christiansen

Jeg er altså sådan lidt en wannabe-dansker… siger ’morgenmads’-bloggeren Hanna Stefansson i denne udgave af ELLE. Hun er (ikke overraskende med det navn …) svensk, og man kan da ikke undgå at blive bare en lille smule smigret af den udmelding.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg mener, det er trods alt svensken, vi taler om. Kanelsnurrens, Abbas, krebsegildets og Zlatans hjemland, der ikke bare huser det p.t. cooleste hotel, Ett Hem, interiørbutikken Svenskt Tenn og til foråret også en Chanelbutik (suk!!!), men også en kyst fuld af attraktive spasteder, Skærgården, midnatssolen og en stor del af unikke Lapland.

Det er landet bag innovative entreprenører som Elin Kling (mød i øvrigt den tidligere superblogger og nu Totême-designer på side 64), musiktjenesten Spotify, der i den grad har revolutioneret vores måde at shoppe musik, og ikke mindst landet bag H&M, der ikke bare er frontløber udi designer-samarbejder (og markedsføring af disse), men også – og især – er det, når det kommer til at skabe en bæredygtig modebranche. Og jeg kunne blive ved (fik jeg nævnt Acne og yndige Alicia Vikander?).

Men det kunne jeg nu også ift., hvad vores eget lille lækre land rummer af coolness. Fra sensuelle, æstetiske og velsmagende madoplevelser (og dertilhørende sexede Michelin-kokke) til interiør- og møbeldesign i særklasse og mode skabt af (især) stærke kvinder, der ved, at vi vil have en chik garderobe, der fungerer, uanset om vi er på kontoret, cykler fra børnehaven til arbejdet, er til reception eller står over frysekummen i Irma …

Derfor var det da heller ikke svært for redaktionen at blive enige om, at 2016 skulle kickstartes med et skandinavisk tema. For vi er cool heroppe nordpå. Verden kigger på os og drømmer om en bid af vores både lækre, friske og funktionelle verden. Og derfor ser vi også danske designobjekter blive solgt til svimlende priser, internationale modehuse, der åbner flagship stores i København som perler på en snor, og et kronprinspar, der modtages som rockstjerner verden over.

På dansk ELLE mærker vi især skandi-interessen fra vores ’søsterblade’, der i den grad syndikerer de sager, vi producerer, og som ofte sætter fokus på netop The Nordic i deres udgaver. Og det revner vi da af stolthed over.

Vi har naturligvis ikke glemt Finland – Jackie O's foretrukne finske brand, Marimekko, er med ny svensk (!) chef-designer ved roret igen noget af det cooleste, du kan iføre dig, og iglohotellet Kakslauttanen er den fuldstændig magiske vinter-oplevelse, alle drømmer om lige nu.

Eller Norge, der ikke bare kan noget med kvindehåndbold og skisport, men også er fremme på modebloggerfronten med bl.a. stilikonet Hanneli Mustaparta og ikke mindst er helt i verdensklasse, når det kommer til litteratur.

Vi håber, at også du bliver stolt, inspireret og klogere på den skandi cool tendens med denne udgave af ELLE – for det gjorde vi.

Rigtig god læselyst,

Lad dig inspirere af chefredaktricens vinter-favoritter i galleriet nedenfor...

Psst... Vil du have et smugkig i ELLEs februar-nummer, og se hvad du kan glæde dig til at læse om og blive inspireret af? Så se med HER, hvor vi giver dig et lille sneak peak på magasinet...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her