Foto: Sean McMenomy, PR
Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Fordi hun er Helena

af Cecilie Ingdal Christiansen 2/11/2015
ELLEs chefredaktrice, Cecilie Ingdal Christiansen, byder velkommen til det nye magasin, som hylder hele Danmarks Helena Christensen med et stort interview og fotoserie. Læs Cecilies leder og se hendes favoritter her!

Hun ankom iført et stort smil og en armygrøn Marc Jacobs-kjole (som hun og veninden topmodel Caroline Brasch Nielsen i øvrigt havde købt sammen) efterfulgt af en undskyldning om, at hun var 20 minutter forsinket på grund af ”crazy traffic,” inden hun kastede sig ud i at give hele holdet kindkys med ordene: ”Jeg elsker, når jeg skal skyde med et dansk team. Det er altid så hyggeligt.”

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og som med et trylleslag var scenen sat for netop det; en hyggelig (men uhyggeligt varm) dag i hjembyen New York med Danmarks eneste supermodel, Helena Christensen.

Læs også: ELLE/December // Nyt magasin på gaden!

Det er kun anden gang, at Danmarks Helena er på Forsiden af dansk ELLE, og sidste gang var fotooptagelsen lavet i samarbejde med engelsk ELLE, så det er første gang, at et rent dansk ELLE-team står bag. Altså bortset fra makeup- og hårartisterne, som begge er Helenas ’faste’. Som supermodel er man et brand og ved præcis, hvem der får det rigtige frem. Makeupartisten Hung Vanngo afslørede da også, at uanset hvad vi end måtte aftale af makeuplook, bestemmer Helena. Punktum!

Efter mere end fem års parløb ved han ganske præcist, hvordan hendes smukke træk kommer helt til deres ret, og masser af blush – kan jeg godt afsløre – er en del af Helenas opskrift (altså det og så hendes unikke miks af danske og peruvianske gener, suk …).

Læs også: Annonce | Tæt på Jane Kønig og hendes smykkeunivers

Helena ved, hvad hun vil have, og hvordan hun vil have tingene – hun er ganske enkelt dybt professionel. Hun kunne sagtens hvile på laurbærrene med en mere end 20 år lang modelkarriere bag sig, der har inkluderet utallige modemagasinforsider, ikoniske billeder skudt af verdens mest hypede fotografer og endda filmroller (hvem husker ikke en nøgen Helena, kun iklædt fjerboa, selvsiddende strømper og stiletter, på plakaten til Robert Altmans Prêt-à-Porter?).

Hun kunne leve det søde newyorkerliv med sine venner, som tæller verdens største mode designere, musikere og skuespillere (blandt andre veninden Julianne Moore, som da lige var forbi til te dagen før skydningen) og ’nøjes’ med at være stilikon. Men nej. Helena kan og vil meget mere, og hun går ekstremt dedikeret ind i de opgaver, hun siger ja til.

Læs også: 5 minutter med... Helle Thygesen

Det vil du også kunne opleve i denne udgave af ELLE, hvor hun ikke alene optræder på ELLE Style Awards-vinder fotograf Oliver Stalmans’ modeserie stylet af ELLEs stylingredaktør, Mie Juel, men også har ladet sig interviewe om blandt andet sin rolle som velgørenhedsambassadør, sin passion for sømandskunst og sin seneste opgave som ansigt for L’Oréal Paris, som ikke bare er kendt for deres makeup og hudpleje, men for med kræsenhed kun at samarbejde med de største. Som Beyoncé, Linda Evangelista, Blake Lively … I den grad endnu en blåstempling af, at Helena på ingen måde hører 1990’erne til, men selv i 2015 som 46-årig hører til blandt modeleliten.

Because she is worth it. Og fordi hun er Helena.

Rigtig god læselyst,

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her