Set-up 2,0 High tech scenografi hos Balenciaga

Foto: Ritzau/Scanpix

Søndag den 30. september stod Balenciaga på showkalenderen for Paris Fashion Week, der indtil tirsdag den 2. oktober fremviser de franske modehuses Spring/Summer 2019-kollektioner.

Demna Gvasalias Balenciaga er populært som aldrig før, og med en skyhøj popularitet følger naturligvis skyhøje forventninger. Disse blev dog indfriet – og mere til – da Gvasalia åbnede dørene for modeshowet, der viste Spring/Summer 2019-kollektionen.

Kollektionen bar præg af skarpe silhuetter og et skrædderhåndværk udover det sædvanlige - og de omtalte Balenciaga-sneakers, der nærmest sælger sig selv, måtte se sig slået af ren og skær high fashion.

Læs også: Paris Fashion Week Moderedaktøren: Mine 5 favoritlooks fra Paris Fashion Week.

Næsten på linje med kollektionen var set-uppet, der for alvor tog et skridt op ad stigen i forhold til modeshow-scenografi.

Catwalken, vægge, lofte og alt midt i mellem flød ud i ét, da den canadiske kunstner Jon Rafmans værk blev vist. Et sci-fi-univers mødte rummet, mens den futuristiske filmkunst efterlod et immersivt rum, der indfangende showets gæster som aldrig før. Musikken stod Demnas kæreste, Loïk Gomez, for, og også denne levede op til den røde tråd, der gennemgik hele afviklingen.

Se hele Balenciaga-showet med den imponerende scenografi her: 

Balenciaga er ikke de første til at revurdere den klassiske catwalk. Mange andre modehuse som Chanel, Fendi og Louis Vuitton har været med til at rykke barren for modeshow-scenografi. Enkelte modehuse rykker endda helt ud fra det klassiske rum med en catwalk i midten.

Scroll løs i galleriet herunder hvor vi har samlet 8 alternative modeshow-scenografier, og se blandt andet hvem, der holdt show på den kinesiske mur.

modeshow scenografi

Relaterede artikler