Her er den nye chefredaktør for Vogue Italia

Emanuele Farneti er ny chefredaktør for Vogue Italy
Foto: All Over Press

Den 22. december gik Vogue Italias chefredaktør, den ikoniske og højtelskede Franca Sozzani, bort, og Emanuele Farneti er manden, som skal overtage den prestigefyldte stilling som chefredaktør for Vogue Italia og L'Uomo Vogue. Emanuele Farneti (født i 1974) startede sin karriere i TV-branchen og har siden arbejdet for en række italienske udgivelser - blandt andet som redaktør på GQ og AD Italy. Nu har han til opgave at videreføre arven, som Franca Sozzani har efterladt. 

Franca Sozzani var i den grad en éner, men hun erkendte også, at Vogue står "for sig selv" på trods af enkelte individers kreativitet, og derfor lever Vogue nu videre med Emanuele Farneti i førehuset. Udover en titel som chefredaktør for Vogue Italia, får Emanuele Farneti også ansvaret for mandemagasinet, L'Uomo Vogue.

Det bliver spændende at se, hvad det mandlige touch kommer til at betyde for både Vogue Italia og L'Uomo Vogue, som de sidste mange år har været under kyndig (og kvindelig) hånd. 

Læs også: Mandagsmuse: Franca Sozzani

I løbet af Franca Sozzanis næsten 30 år i spidsen for det italienske modemagasin har hun formået at løfte magasinets image og bringe modefeatures, som indeholdt både provokerende og kontroversielle problemstillinger. Hun var frygtløs og ytrede i den grad sin mening i den offentlige debat.

Hvem husker ikke det omdiskuterede "Black Issue" fra 2008, som udelukkende havde billeder af smukke, mørke kvinder på de editorielle sider og Naomi Campbell på forsiden som den første sorte model? Blandt Franca Sozzanis mærkesager var også det internationale syn på kvindekroppen og menneskers ret til forskellighed.

Det er altså i den grad store sko, den nye chefredaktør, Emanuele Farneti, skal udfylde. Vi glæder os til at se, hvordan Farneti vil videreføre Vogues arv og det kritiske aftryk, som Sozzani satte i samfundet i løbet af sine mange år i chefredaktørstolen.

 

Relaterede artikler