Fire it-piger fejrer Gardenia Copenhagens 75 års jubilæum med deres designbud på den klassiske stillet med spids snude
Foto: PR
Mode

Gardenia Copenhagen fylder 75 år og fejrer det med særkollektion

af Pernille Hammershøj Madsen 14/12/2016
Gardenia Copenhagen blev grundlagt på Nørrebro i 1941, og i år kan det danske skomærke fejre sit 75-års jubilæum. Derfor har Gardenia Copenhagen teamet op med fire danske bloggere, som hver især har designet deres version af brandets klassiske stillet med spids snude.

Nørrebro 1941, København: Gardenia Copenhagen ser for første gang dagens lys og tyve år efter, præsenterer skomærket københavnerne for stiletten med den spidse snude, som siden hen er blevet en klassiker fra Gardenia Copenhagen. Og for at fejre sit 75-års jubilæum har Gardenia Copenhagen teamet op med de fire bloggere: Marie Jedig, Frederikke Toftsøe, Katrine Krogh og Mie Qvist som hver især har fortolket deres version af Gardenias klassiske stillet. De fire nye stiletter kan købes i morgen, d. 15. december.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I forbindelse med lanceringen fortæller Gardenias direktør og ejer, Allan Gutkin, at Gardenia er stolte af, at være nogle af de første som i tresserne introducerede stiletten med den spidse snude til danskerne. Og de fire udvalgte bloggere, som nu også er ambassadører for Gardenias 75-års jubilæum, har hver især en tilknytning til mærket. Allan Gutkin fortæller:

”Alle pigerne har en stor kærlighed til mærket, hvilket gjorde dem til et oplagt valg for os, da vi besluttede os for fejre vores 75 års jubilæum ved at hente nye kræfter ind og give vores klassiske stillet et nyt twist.”

Læs også: Sarah Jessica Parker åbner butik i eget navn - se her hvor!

Vi spurgte Marie Jedig og Mie Qvist om deres forhold til stiletten med den spidse snude, deres bud på en designfortolkning samt styling- og festtips til de spidse stiletter. Læs med og bliv klogere:

- Gardenia var et af de første danske mærker, der introducerede det danske marked til stiletten med den spidse snude. Hvad er jeres eget forhold til den ’spidse’ stilet?

Marie Jedig: "Jeg husker tydeligt mit konfirmationsoutfit, som var mit første reelle møde med den spidse sko - dengang kitten heel. På daværende tidspunkt var den høje hæl, og særligt den høje hæl med spids snude, ikke noget, jeg førhen havde gjort mig i - og jeg følte mig overordentligt smart og voksen. Nu er den spidse snude et symbol på elegance og underspillet sexethed for mig - og skriger "femme fatale" - måske netop fordi at de på en måde indikerede min egen overgang fra barn til voksen.”

Mie Qvist:"Mit forhold til den spiste snude er godt. Rigtig godt faktisk og jeg vil til enhver tid vælge den frem for en rund. Måske handler det om, at jeg er forholdsvis høj, og så bliver looket altså bare lidt mere feminint og fuldendt, hvis snuden er spids”

- Hvordan har I valgt at fortolke jeres version af Gardenias klassiske stillet med den spidse snude?

Marie Jedig:"Apropos konfirmationsskoene så har jeg faktisk valgt at lave en hvid model - dog i lak, for at give skoen en smule kant, og gøre den hvide farve lettere at holde pæn. De sorte kontraststikninger tilføjer et moderne touch på den klassiske sko.”

Mie Qvist: ”Det vigtigste for mig var, at det skulle være en sko, som både kunne bruges til fest og hverdag, sommer og vinter, og så skulle den passe til det meste. Den skulle ikke være kedelig, men heller ikke larmende.”

Se også: Nu kan du få Pernille Teisbæks og Orit Elhanats nye smykkebrand Afin Atelier i Danmark

- Det perfekte outfit til den stillet, som I hver især har designet for Gardenia?

Marie Jedig: ”Jeg har forsøgt at lave en sko, der passer til det meste, og som kan dresses op og ned efter temperament. Men for mig at se, vil et ideelt outfit bestå af et par vintage Levi's jeans og en farverig strik - så skoen på en måde dresses ned, og alligevel får tilpas meget fokus. Og så er sådan et outfit total meget mig!”

Mie Qvist: ”Det er kommet bag på mig, hvor mange forskellige farver, de rent faktisk passer til. I det perfekt look indgår der noget pink, og det har jeg naturligvis også valgt at style dem med på kampagnebillederne. Men egentlig er det kun fantasien, som sætter grænser, og jeg har både brugt dem sammen med stamme jeans, løse jeans, gulvlange kjoler, blåt, rødt og hvidt.”

- Hvad er jeres bedste tip til en aften i høje hæle?

Marie Jedig: "Komfort, komfort, komfort! Og NETOP derfor er disse sko ideelle, fordi de er dressy og alligevel har en god, solid hæl, en hælhøjde, der gør dem anvendelige og er i et materiale, der er let at holde. Når jeg går i byen, er det for at danse - og mit design for Gardenia er den perfekte dansesko!”

Mie Qvist: ”Find et par hæle som du har det godt i, ellers bliver det aldrig en god aften.”

De fire nye stiletter kan fra d. 15. december købes på Gardenias webshop, i mærkets fysiske butikker samt på Zalando, og koster 1.199 DKK.

I galleriet herunder kan du se de fire bloggere i den Gardenia stillet, som de hver især har designet:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her