Fransk Vogue har en transkønnet model på forsiden

Foto: @lorealhair

På forsiden af fransk Vogue finder man i denne måned den smukke model Valentina Sampaio, som, udover at være gudesmuk, også er transkønnet. Det er første gang i fransk Vogues næsten 100 års lange historie, at magasinet har en transkønnet model på forsiden, og chefredaktøren for magasinet, Emmanuelle Alt, har længe haft et ønske om at hylde diversiteten i skønhedsbilledet med en transkønnet model på forsiden.

I følge Vogue.com blev Emmanuelle Alt bekendt med Valentina Sampaio, som er født dreng, i forbindelse med en mulig historie om modellen til magasinet, men efter at have nærstuderet den smukke model på Instagram, blevet overbevist om, at Valentina Sampaio var den transkønnede model, der skulle pryde forsiden af fransk Vogue og dermed være den første transkønnede model på forsiden af det ikoniske modemagasin.

Se også: 8 modeller, der har ændret nutidens skønhedsideal

Det smukke og stærke forsidebillede af Valentina Sampaio støttes op af en mindst lige så stærk forsiderubrik med teksten "Transgender beauty: How they're shaking up the world“.

Et statement fra Emmanuelle Alt og fransk Vogue, der for alvor med til at sætte en tyk streg under, at det traditionelle skønhedsbillede er i opbrud, og at det er diversiteten i modebilledet, der skal hyldes og omfavnes fremover.

Det er dog ikke første gang, at Valentina Sampaio er på forsiden af et stort modemagasin. I november 2016 var den brasilianske skønhed også at spotte på forsiden af brasiliansk ELLE, ligesom modellen har gået flere, mindre shows, særligt i hendes hjemland Brasilien.

Med den stærke forside (og ligeså stærke budskab) for fransk Vogue, er der dog næppe nogen tvivl om, at Valentina Sampaio er på vej frem, og at den brasilianske model kun er på vej et sted hen - og det er fremad!

Relaterede artikler