Flere mærker støtter op om kvindernes internationale kampdag

Foto: PR

Det er stærke budskaber, der for øjeblikket præger modebilledet. Det er blevet muligt at udtrykke sine holdninger gennem sit tøjvalg - noget som designerne i høj grad har taget til sig. Under de seneste internationale modeuger har vi gang på gang set politiske budskaber blive sendt ned ad de nationale og internationale catwalks. 

De politiske budskaber, der det sidste år er blevet vist, har involveret alt fra statements om kvinderettigheder til italesættelse af etniske problemstillinger med print som ”We should all be feminists”, "Pussy Grabs Back" og "I am an immigrant". Statements, der alle viser, hvordan designerne støtter op om vigtige mærkesager.

Læs også: Prabal Gurung sendte 37 stærke budskaber på catwalken i sin AW17 finale

Og det tyder på, at det forsætter. I anledning af kvindernes internationale kampdag d. 8 marts, viser flere designere endnu engang, at de støtter op om ligestilling. Gennem velsyede items gør designere opmærksomme på den betydningsfulde dag, hvor der er fokus på kvinders styrke og rettigheder. 

Nørgaard paa Strøget viser sin støtte ved lanceringen af en cool, pink sweater med teksten ”GRLPWR” ["girlpower", red.] samtidig med, at de igen i år støtter Kvindfo-arrangementet i Vega. Det svenske mærke Gina Tricot har samarbejde med Un Women, en organisation der kæmper for kvinders- og pigers rettigheder og ligestilling, og designet et armbånd, hvor en stor del af indtægterne går til Un Womens arbejde rundt om i verden.

Også svenske Nelly.com er klar på kampstregen med kampagnen #mygirlgang, hvor webshoppen i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts opfordrer sine følgere på sociale medier til at like "My Girl Gang" kampampagne-billedet. For hvert ”like” på Instagram donerer Nelly.com 2 kr. og ligeledes hver gang kampagnen deles på Facebook, doneres 10 kr. til deres partnerorganisation, UNHCR.

Se også: Bag om statement T-shirten, der blev ”talk of the town” under Paris Fashion Week

Alle items er i butikkerne fra d. 8 marts, samt online hos henholdvis Nørgaard paa Strøget her, Gina Tricot her og hos Nelly.com her.

I galleriet herunder har vi samlet de fine items, der støtter op om kvindernes internationale kampdag. 

Flere mærker støtter op om kvindernes internationale kampdag

Relaterede artikler