ELLE-redaktionens bæredygtigheds-challenge: Ét outfit - én uge
Foto: Kavian Borhani
En bæredygtig modeverden

ELLE-redaktionens bæredygtigheds-challenge: Ét outfit - én uge

af Redaktionen 29/03/2019
Ét outfit i én uge-challenge - let's go! I forbindelse med vores store bæredygtighedsnummer, som netop er kommet på gaden, tog ELLE-redaktionen udfordringen fra kvinden bag Instagram-profilen @etoutfit_enuge op. Udfordringen var at gå i det samme outfit i én uge. Læs hvordan det gik her...

Vores store bæredygtighedsnummer er netop kommet på gaden, og hvis du ikke allerede har fået fingrene i magasinet, kan du glæde dig til et helt magasin dedikeret til en bæredygtig modeverden.

Vi har blandt anden mødt frontløberne indenfor bæredygtighed i modebranchen; CEO for Global Fashion Agenda Eva Kruse, influencerne Emily Salomon og Celine Aagard og CSR-pionererne Gudrun & Gudrin og Carcel ligesom månedens bæredygtige modeserie udelukkende er med bæredygtige brands samt masser af bæredygtige design og mærker på alle shoppesiderne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og hvilken bedre anledning til at tage udfordringen fra kvinden bag Instagram-profilen @etoutfit_enuge op, som består i at gå i det samme outfit i én uge? Hele uge 13 dedikerede vi på ELLE-redaktionen til udfordringen og valgte alle ét outfit til ugens fem hverdage.

Og hvordan gik det så? Nedenfor kan du læse chefredaktør Cecilie Ingdals erfaringer fra udfordringen:

Foto: Kavian Borhani

Hvad har du valgt at tage på i denne uge? Mærker: Blazer fra Balenciaga, Skjorte fra Mark Tan, Jeans fra Tomorrow, sko fra Balenciaga, Øreringe fra Julie Nielsdotter og kæde fra Celine.

Var det svært at vælge outfit? Nej, ikke svært, da jeg besluttede mig for at hoppe i noget, jeg dels ville følte mig tilpas i, men dels også gerne ville udstråle, at jeg trods alt arbejder med mode.

Hvordan var det på en skala fra 1-10 at bruge et sæt tøj i en hel uge? 1 = let - 10 = svært:9

Hvilket stykke tøj fungerede bedst? Det gjorde blazeren og jeans’ene.

Hvad var svært? Når man elsker mode, som man jo uvægerligt gør, når man arbejder på et modemagasin, elsker man også den kreativitet, der ligger i at sammensætte et outfit. Og selvom jeg tænkte, at det ville være en lettelse at gå med ’uniform’, som det jo nærmest er, at have det samme på hver dag, så blev det faktisk sværere end som så, fordi jeg oplevede at en del af min kreativitet pludselig var fastlåst … Og dermed klart også en del af min identitet, der gik lidt tabt i den uge.

Og var der et stykke tøj du fortrød, du havde taget på? Ja, en lys skjorte. Den måtte jeg vaske nogle gange.

Kunne du finde på at gøre det igen? Ja, trods ovenstående fordi jeg synes, at budskabet er vigtigt. For vi er en del af en af verdens mest forurenende industrier – og det kan vi som modemagasin, influenter og forbrugere være med til at ændre på ved at begrænse vores forbrug til enkle items af en ordentlig kvalitet fremfor en masse overfladiske og måske billige køb.

Har udfordringen sat gang i nogle nye tanker om dig og dit tøj? Ja, det har den helt sikkert. Og selvfølgelig er det tankevækkende, at man kan klare sig med ret få stykker tøj – og trods alt stadig føles sig velklædt hver dag

Og for resten af ELLE-redaktionen gav ugen i den grad også anledning til et par refleksioner.

ELLEs redaktør, Marie Louise Wedel Bruun, valgte fx at tage en blazer på hele ugen, hvilket i sig selv var en udfordring: "Jeg går ellers stort set aldrig i blazer, så det var en “challenge” i sig selv at skulle dét en hel uge. Men netop denne blazer gav mig forskellige variationsmuligheder, fordi man kan knappe op under ærmerne og bruge dem som “kappe”, der er en rem, man kan knappe hen over maven m.m. Jeg ville prøve, om ikke man kunne have reelt workwear-tøj på og alligevel slappe af i det. Det lykkedes, og jeg gør det gerne igen, for jeg har ikke tænkt et sekund over, at hverken jeg selv eller mine kollegaer gik rundt i det samme tøj dag efter dag".

For ELLEs Fashion Editor Fie Andersson gjaldt det, at hun oplevede udfordringen svær midt på ugen: "Jeg er meget dag til dag menneske, når jeg vælger tøj at tage på. Så da vi ramte onsdag, synes jeg ikke, det var så sjovt at skulle have det samme på igen to dage endnu", fortæller Fie

ELLEs Digital Editor Emilie Zerlang synes også udfordringen var lidt svær midt på ugen, og fortæller at hun godt kunne finde på at gøre det igen, dog ikke med ét outfit pr. uge, men måske lidt flere og så pr. måned: “Jeg kunne godt finde på at udvide udfordringen til at udvælge 4-5 outfit, i stedet for et, som jeg så måtte bruge i en hel måned. Fx et hver mandag, et hver tirsdag etc. Således at man havde lidt mere at vælge imellem, men stadig holdte sig til få outfits/styles pr. måned”.

For ELLEs journalist på ELLE Decoration, Katrine Fromberg, har udfordringen gjort hende meget mere opmærksom på, hvor sjældent man faktisk behøver at vaske sit tøj: "Jeg var overrasket over, at selv uden at have vasket kjolen, jeg havde på, i tre dage, så lugtede den ikke af sved eller var blevet beskidt. Normalt vasker jeg tøj, når jeg har haft det på 1-2 gange. Det vil jeg helt klart genoverveje".

Du kan se endnu flere erfaringer på Instagram-profilen @etoutfit_enuge op, hvor der hver uge resten af 2019 er én, der tager udfordringen op og senere deler sine erfaringer på profilen - skal du være med?

Og hvis du har lyst og mod til at gå endnu mere ind for en bæredygtig modeverden, kan du se med i galleriet, hvor du kan få et smugkig på vores bæredygtige april-magasin, der lige er kommet på gaden.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her