ELLE mindes Oscar de la Renta

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Han var manden bag de største og smukkeste kjoler på den røde løber, og vi har næppe tal på hvor mange gange vi været ved at dåne over hans overdådige kjoler på kendisser lige fra Rihanna til Anna Wintour. For det har vi gjort mange gange.

Oscar de la Renta kunne bare noget helt særligt, når det kom til kjoler og særligt var der noget helt specielt over et Oscar de la Renta-look på den røde løber.

Efter en lang og hård kamp mod kræft, døde kjoledesigneren Oscar de la Renta igår, d. 20. oktober 2014. Han blev 82 år gammel, men efterlader sig en lang og mindeværdig karriere.

Se også: Balenciaga åbner butik i København

Det kan næppe tælles hvor mange fantastiske kjoler, den store designer har stået bag til diverse galla- og awardshows. Noget af det sidste, som Oscar de la Renta designede, var den gudesmukke brudekjole til George Clooneys kone, Amal Alamuddin, som var på forsiden af engelske Hello Magazine i oktober 2014. Og når vi nævner ordet brudekjole i samme sætning som Oscar de la Renta, kan alle vi, der ELLEsker SATC også nikke genkendende til en anden Oscar de la Renta brudekjole, som fangede vores blikke; den Oscar de la Renta brudekjole som Carrie Bradshaw svingede sig i i SATC - The Movie (også selvom det desværre ikke blev den, som hun prøvede at blive gift i).

Læs også: Mulberry lancerer ny it-bag

Oscar de la Renta startede sin karriere indenfor mode med en af branchens helt store designere som læremester - nemlig Cristóbal Balenciaga, hvem Oscar de la Renta senere har udtalt, at have anset som sin mentor. Oscar de la Renta blev for alvor kendt som designer i 1960'erne, hvor han designede kjoler til John Kennedys kone, Jacqueline Kennedy.

Siden har Oscar de la Renta arbejdet for både Lanvin og Balmain, og i 1965 lancerede han sit eget mærke.

Se også: Byd på Kählers jubilæumsvase til fordel for Knæk Cancer

Her på ELLE-redaktionen mindes vi Oscar de la Renta og tager afsked med den store designer ved at hylde 30 af hans smukkeste kjoler. Vi har samlet dem alle i galleriet nedenfor.

Psst.. Hvis du sidder ved computeren, bruger du pilene i galleriet, og sidder du ved mobilen, 'swiper' du bare.

Relaterede artikler