Mode

ELLE interviewer... Vanessa Bruno

af Laura Lawaetz 9/02/2014
Mød den fransk/danske designer Vanessa Bruno til en snak om danske kvinder, personlig stil, inspiration og København.

Under modeugen i København havde den franske ambassadør inviteret den fransk/danske designer Vanessa Bruno til København og afholdt en eksklusiv get-together på ambassaden. ELLE fik i denne forbindelse mulighed for at interviewe den eftertragtede designer, der er kendt for sin ukomplicerede franske stil - både personligt og i sit design. Hør hvad Vanessa svarede, da vi spurgte hende ind til danske kvinder, inspiration, personlig stil og København.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan startede det hele?

Jeg har haft en passion for tøj og ting siden jeg var helt lille. Jeg plejede at gå på loppemarkeder med min mor hver weekend. Vi kiggede efter silkebluser, indiske skørter og smukke stoffer, så jeg har på en måde altid været omgivet af det.

Går du stadig på loppemarkeder og lader dig inspirere?

Jeg går stadig på loppemarkeder, men nu kigger jeg mere efter møbler. De bedste loppemarkeder er i London synes jeg. Og Saint Ouen i Paris (Les Puces de Saint-Ouen ved Clignancourt, red.) er også godt.

Din mor er dansk - hvordan har hun påvirket dig til det du laver nu?

Min mor tog som helt ung til Frankrig som au pair. Hun hurtigt blev opdaget som model og taget ind af de store couture-huse som husmodel. Min mor har altid været god til at mikse designere og hendes meget easy og bohemede tilgang til mode har påvirket mig.

Hvordan vil du beskrive din stil og dit design?

Som jeg plejer at sige, så designer jeg "ukompliceret tøj til komplicerede kvinder". Jeg er til den afslappede, tilbagelænede og bohemede stil. Både til mig selv og i mit design. Man kan godt sige, at jeg designer til mig selv. Jeg designer i hvert fald, hvad jeg godt selv kan lide, at gå i.

Vanessa Bruno-pigen?

Vanessa Bruno pigen er feminin med kant. Hun har et androgynt ydre og så klæder hun sig easy chic. Hun har den franske sensualitet men er altid underspillet. Det er materialer som silke der smyger sig om kroppen, der gør looket feminint, men tøjet stjæler ikke opmærksomheden; det komplementerer blot hendes personlighed. Hun kan godt gå i hæle. Men aldrig både kjole og høje hæle, det bliver for obvious. Hvis hun har meget høje hæle, er det sammen med jeans eller noget andet der balancerer looket. Hvis man skal beskrive hende med ét ord, så er hun effortless.

Går du selv i høje hæle?

Jeg kan godt lide høje hæle, men de er ikke for alle. Jeg er for eksempel blevet glad for den lille kitten heel, den passer godt til min krop og højde, men det er ikke alle hæle, der passer til alle. Nogle kvinder kan se elegante ud i tårnhøje hæle og andre ser bare forkerte ud. Jeg mener at det har noget med ens krop at gøre og hvordan man er bygget.

Hvad inspirerer dig?

Contemporary art. Jeg samler selv, og det inspirerer mig. Ikke så meget film… men koncerter! Jeg har netop været til Arcade Fire koncert. Dét inspirerer mig. Det er jo streetstyle, men på en meget realistisk og afslappet måde.

Danske kvinder der inspirerer dig?

Caroline Brasch Nielsen synes jeg har en fantastisk stil. Og Helena Christensen selvfølgelig! Helena er skøn og hende har jeg fulgt igennem årene. Hun har forresten en udstilling i New York lige nu (Visual Journey, Peru, 31/1-17/2 2014, NYC). Jeg har fulgt hendes arbejde meget, ikke kun som model, men også hendes foto og andre kunstneriske projekter - hun er et stort talent som jeg beundrer.

Favorit-spot i København?

Jeg er vild med det her marked, hvad er det det hedder… Torvehallerne. Der er en fantastisk livlig stemning. Det har virkelig betydet meget for København. Jeg kommer der både for at sidde for mig selv og kigge på mennesker og for at få et glas vin med gode venner. Torvehallerne har ændret byen fuldstændig.

Hvad tror du på dette forår?

Masser af prints. Korte toppe. Og plisserede nederdele og skjorter.

Se billeder af Vanessa Brunos SS14 kollektion i galleriet

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her