ELLE Interviewer: Samantha Cameron - fra førstedame til designeren bag Cefinn

Foto: Net-a-Porter.com

Den 13. februar lancerer Englands tidligere premiereministerfrue, Samantha Cameron, brandet Cefinn.

Vi har før sat fokus på stilfulde førstedamer og hyldet kvinder fra Jacqueline Kennedy til Rosalynn Carter og Michelle Obama. Men det er ikke kun i USA, at landets (mandlige ledere) har stilsikre kvinder ved deres side. I England kan de også være med, og her byder den tidligere premiereministerfrue, Samantha Cameron sig til.

Samantha har ikke blot god stil, men er også en knivskarp forretningskvinde. Inden sine dage i Nr. 10 Downing Street var hun kreativ direktør for det luksuriøse britiske lædervarebrand, Smythson, og gav brandet et ansigtsløft fra at være kontor-artikler til mode-accessoires, med international anerkendelse. I 2009 blev hun hyldet for sin kreative og visionære fornemmelse for, hvad Smythson kunne bære, og vandt prisen som Årets Accessory-designer ved British Glamour Magazine Award. 

Se også: Her er de 10 mest stilfulde førstedamer i USA

Camerons stilletter er med andre ord solidt plantet i den britiske modeverden, hvor hun både er ambassadør for British Fashion Council og spiller en afgørende rolle i forbindelse med London Fashion Week. I 2010 blev hun desuden udnævnt som værende blandt de 10 beste klædte engelske kvinder på Tatler’s ”10 best-dressed list”.

Og nu tager den velklædte tidligere premierministerfrue skridtet endnu længere ind på modescenens højpolerede gulve, og lancerer sit eget brand under navnet Cefinn.

Cefinn bliver lanceret d. 13. februar og forhandles blandt andet på luksus-webshoppen Net-a-Porter. Kollektionen består af klasisske skjorter og bluser, anvendelige kjoler, suits og nederdele og lækre, lette strik. Fælles for alle styles er, at de forener æstetiske og klædelige snit med praktisk anvendelighed, og kollektionens items har bestemt potentiele til at blive dem, man indstinktivt rækker ud efter i hverdagen.

ELLE.dk har sat den nyslåede førstedame af engelsk mode i stævne til en snak om hendes nye – og umanerligt smagfulde – hjertebarn, Cefinn.

Klik gennen galleriet nedenfor, og læs Samantha Camerons svar til ELLE omkring sit nye brand.

Samantha Cameron - Cefinn

 

 

Relaterede artikler