Foto: PR
Capsule

Ella Karberg har skabt capsule-kollektion for Munthe: "Jeg er er meget tilfreds med særligt ét item"

af Nikita Hoffmann Andersen 15/09/2020
Influenceren Ella Karberg har som den første nogensinde designet en capsule-kollektion for det 25 år gamle brand, Munthe, med Naja Munthe i spidsen. ELLE tog en snak med Ella om kollektionen, hendes yndlingsitem derfra og fremtidsdrømmene.

Fortæl om din kollektion for Munthe?

"Jeg synes, at kollektionen er den perfekte kombination af Munthes brand og min personlighed – feminin, udtryksfuld, lidt skævt og legende."

Din kollektion er bl.a. mønstret og ternet. Hvad er det, du godt kan lide ved de printede styles?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Jeg finder stort set altid inspiration i naturen, hvilket også går stærkt igen i kollektionens print. Det skabte jeg ved hjælp af et overskåret kålhoved og maling, fordi jeg var meget fascineret af kålens unikke strukturer, der er ulig alt andet og meget uforudsigeligt. Det var vigtigt for mig, at printet var iøjnefaldende, humoristisk og unikt. Jeg elsker stilen fra de glade 70’ere, så her har jeg hentet stor inspiration, da jeg skulle lave printene. Jeg synes, at det giver mere liv til en kollektion at have forskellige prints med, og jeg er selv meget glad for at blande print.”

Hvad tænker du om, at det er første gang, at Munthe laver denne her form for designsamarbejde?

”Jeg er meget glad og beæret over at have fået muligheden for at kunne arbejde side om side med Naja og lære fra hendes mangeårige erfaring og professionelle tilgang til design og udvikling af en kollektion. Det er en meget surrealistisk følelse at få lov til at være med i deres første designsamarbejde, især når man tager i betragtning, at jeg aldrig har lavet noget lignende, men kun gået med drømmen om en dag at få denne mulighed. Jeg har fulgt meget med i Munthes udvikling og altid beundret Najas mod og stærke tiltro til sig selv og brandet. Munthe er et brand, som har formået at skabe sin helt egen genkendelige stil, hvilket giver dem et stærkt og specifikt klientel, som var udfordrende at ramme, men samtidig utrolig lærerigt. Derfor var det helt bestemt et kæmpe klap på skulderen, da Naja spurgte mig, om vi sammen skulle designe en kollektion.”

Har du et yndlingsitem, og hvordan vil du style det?

”Jeg er meget tilfreds med min vest! Jeg synes, at den har et virkelig fedt udtryk, og jeg har altid manglet sådan én i mit klædeskab, hvilket jeg tænker er et rigtig godt udgangspunkt. Den kan styles over kjoler, til jeans, til joggingbukser eller udover en bikini på stranden. For mig er det vigtigt at have items i klædeskabet, som man kan tage frem, ligegyldigt hvilken årstid det er. Items, som man bare ved fungerer, så man kan gå ud og indtage verden. Lige så elsker jeg, at den har lyse og friske farver kombineret med det mere douché look, som gør den utrolig nem at dresse både op og ned. Og så er den i strik, hvilket Munthe er virkelig skarpe til - hvem elsker ikke en god strik?”

Læs også: Kom til bæredygtige modevents- og talks i Århus og Aalborg

Drømmer du om at designe mere?

”Jeg har altid leget med idéen om at skabe mit eget. Jeg er vokset op i en familie, hvor der har været en enormt stor interesse og passion for design, snedkeri og arkitektur, så det har altid ligget lidt til højrebenet, at jeg selv skulle interessere mig for design. Jeg tror, at der helt naturligt opstår en trang til at skabe, når man brænder tilstrækkeligt for et område. Da jeg var yngre, startede jeg med at klippe-klistre mine egne kjoler og hatte ud af A4-papir. Derefter begyndte jeg også at designe og sy mit eget tøj ud af min mors aflagte klude. Så interesserne har været der fra barnsben, og design indgår uden tvivl i mine egne fremtidsdrømme, uanset om det bliver indenfor mode, arkitektur, kunst eller noget helt tredje. Samarbejdet med Munthe, og den støtte jeg har fået af Naja, har i al fald givet mig blod på tanden.”

Ella Karberg x Munthe-kollektionen lanceres den 17. september 2020. Du kan se alle seks styles i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her