Dior præsenterer ny "We should all be feminist"-video

Foto: All Over Press

Under modeugen i Paris sidste år lyste særligt en tendens op på catwalken, nemlig statement T-shirten, som både modehusene Michael Kors og Stella McCartney præsenterede. Men det skulle vise sig, at være Dior der løb med sejren for det mest politiske og omtalte statement, da modehuset præsenterede en T-shirt med budskabet ”We should all be feminist”. I forbindelse med at T-shirten lander i butikkerne sammen med den reserende SS17-kollektion i foråret 2017 har Dior lanceret en video, der igen planter det femistiske budkab højt på modeagendaen.

Læs også: Flere mærker støtter op om kvindernes internationale kampdag

Budskabet blev sidste år sendt på catwalken af Diors nye chefdesigner, Maria Grazia Chiuri i hendes debutkollektion, og hun fik dermed sikret sig, at hun ikke bliver glemt lige med det samme. ”Feminist”-T-shirten blev hurtigt det mest instagrammede øjeblik fra den parisiske modeuge, og der er ingen tvivl om, at der bliver rift om den seje T-shirt, når den lander i butikkerne dette forår. 

Se også: Bag om statement T-shirten, der blev ”talk of the town” under Paris Fashion Week

Videoen blev samtidig offentliggjort på dagen for Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts, der var den perfekte og akutelle anledning til at omfavne og genopfriske det vigtige budskab. Om videoen siger modehuset selv:

"Med kvindernes internationale kampdag, bliver titlen på en historie udgivet tilbage i 2014 (We should all be feminist), skrevet af den feministiske forfatter Chimamanda Ngoz Adichie, endnu mere væsentlig. Maria Grazia Chiuri, vores Artistic Director, havde en så engageret og stærk kvinde i tankerne, da hun designede tasker og clutches, der viser husets monogram med tradition og modernitet.”

Du kan se videoen fra Dior herunder.

Relaterede artikler