Få et overblik over Cruise/Resort 18-kollektioner
Foto: All Over Press
Mode

Derfor skal du kende cruise-kollektionerne fra Dior, Louis Vuitton, Prada og Chanel

af Rose Maria Boelsmand og assistent Josephine Jein 16/05/2017
Cruise-kollektionerne fra de internationale modehuse har indtaget deres helt egen plads i den store årlige modekalender, med shows, der giver de traditionelle modeuger kamp til stregen. ELLE giver et overblik over cruise-fænomenet og guider dig gennem de bedste, luksuriøse vinterlooks fra designerne.

Hvis ordet 'cruise' eller 'resort' ikke umiddelbart ringer en klokke i dit modeøre, så frygt ej! Det er nemlig først inden for de sidste par år, at cruise-kollektionerne er vokset sig så betydningsfylde, som de er i dag. Cruise-kollektionerne, der nogle steder også går under betegnelsen 'resort' er mindre kollektioner, der ligger mellem de to årlige hovedkollektioner, Spring/Summer og Autumn/Winter, der fremvises under de store internationale modeuger efter et helt fastlagt mønster. Cruise-kollektionerne blev oprindeligt skabt af de mest luksuriøse og high-end modehuse for at imødekomme det jet-settende klientel, der havde behov for en opdateret garderobe i forbindelse med rejser omkring jul og nytår og i sommerferien. I dag er der dog også flere store brands, der har introduceret cruise-kollektioner som en fast del af deres udsendelser, for at imødekomme det stigende behov forbrugerne har for nyheder året rundt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men de deciderede cruise-shows er stadig forbeholdt de klassisk luksusmodehuse, der under fremvisningen af deres cruise-kollektioner ofte spiller behørigt med modemusklerne, da de ikke er underlagt samme geografiske og planlægningsmæssige konventioner, som under de faste årlige modeuger. Derfor har vi i de første uger af maj kunne opleve fantastiske fremvisninger af beundringsværdige Cruise/Resort kollektioner fra blandt andre Chanel, Louis Vuitton, Dior og Prada, der har taget os med på fascinerende rejser til Kyoto, Malibu, det gamle Grækenland og Paris.

Der er nemlig langt mere frihed under et cruise-show, og det drager modehusene i den grad nytte af. For Prada, Christian Dior, Louis Vuitton og Chanel har netop vist fire bragende eksempler på, hvordan et modeshow kan tage sig ud uden for den officielle modeuge. Imens Prada netop har afholdt det smukkeste show i museale omgivelser i Milanos skønne, gamle katedral fra 1877: The Galleria Vittorio Emanuele II, dyrkede Christian Dior for alvor ’cruise’-stilen og viste sin cruise-kollektion frem i maritime omgivelser i Malibu. Louis Vuittons chefdesigner, Nicolas Ghesquière, fløj hele sit fashionable ensemble til Kyoto i Japan, hvor han viste Louis Vuittons japansk-inspirerede fortolkning af resortstilen for den kommende vinter, og endelig fremviste chefdesigner Karl Lagerfeld Chanels kollektion i med stærke klassisistiske referencer i Grand Palais i Paris, dekoreret som et oldtidsgræsk Akropolis. Med andre ord: What a wonderful cruise!

Læs også: Når modehusenes cruise-kollektioner tager føringen

Det er altså mere reglen end undtagelsen, at de store modehuse lader sig inspirere af cruise-kollektionernes eksotiske og rejse-lystne oprindelse og hver sæson afholder deres cruise-shows netop dét sted i verden, som kollektionen er inspireret af - og derfor er der altid stor spændning forbundet med, hvor sæsonens 'destinationsshows' mon bliver afholdt næste gang.

ELLEs Editor, Marie-Louise Wedel Bruun, var inviteret til Karl Lagerfelds fremvisning af Chanels Cruise/Resort 2018-kollektion, og om den udtaler hun:

”Chanel har om nogen formået at sætte sig på 'Cruise Collection'-tronen med imponerende shows inspireret af de byer og lande, hvor kollektionen vises. Således udgør hver kollektion sin egen lille modehistorie om den givne destination, hvad enten der er tale om Cuba, Byzans eller Edinburgh. I år havde Karl Lagerfeld besluttet at lade showet holdes i Paris, men i modsætning til, hvad man skulle tro, var kollektionen ikke en hyldest til det franske, men derimod til antikken. Så hele Grand Palais var indrettet med antikke søjler og oliventræer på en baggrund af sarte solnedgangsfarver. Her gik modellerne til tordnende høj musik iklædt alt fra gladiatorsandaler og græske mønstre til et overload af smykker og sågar gennemsigtige boudoir-slag. Ganske enkelt en legeplads for kejser Karl, der viste storform, og det var rørende at se ham gå den lange catwalk med sin lille muse, gudsønnen Hudson Kroenig, i hånden til højlydt applaus fra det celebre publikum”.

Se også: Shoppeguide: 17 orange styles, vi drømmer om

Men udover at bidrage med fantastiske shows er cruise-kollektionerne i den grad også værd at holde et vågent øje med, når de lander i butikkerne . For de mindre in-between-kollektioner er ofte lidt mindre prætentiøse designmæssigt, til salg i længere perioder, gerne til en lidt mere generøs pris, og så kommer de ofte på mere belejlige tidspunkter emd de to årlige hovedkollektioner. Og så velkommer vi jo hver en lejlighed til at føje nyheder til garderoben med kyshånd!

I galleriet har vi udvalgt de tre bedste styles fra henholdsvis Chanels, Louis Vuittons, Christian Diors og Pradas cruise-kollektioner, der er i butikkerne omkring årskiftet 2017/18.

ELLE Style Awards banner

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her