Danmarks næste topmodel står frem med vigtigt budskab

Foto: All Over Press

I Vogue er hun for nyligt blevet omtalt som ”Den største model under Milano Fashion Week”, og karrieren der startede, da hun blev scoutet i en metro på vej til McDonalds, er steget med rekordfart i løbet af meget kort tid: Nina Marker, den kun 19-årige danske model, er så sandelig blevet et af verdens mest efterspurgte ansigter på catwalken på utrolig kort tid.

Og det har da heller ikke været stille stunder, der har præget Nina Markers kalender den sidste måneds tid. Frøken Marker har nemlig haft travlt med at vandre op og ned af de glamourøse runways både under modeugerne i New York, London og senest Milano. Og Nina Marker, som stadig er forholdsvis ny i modebranchen beviste, at hun i dén grad har alt der skal til for at blive den næste topmodel, da hun gik selvsikkert for store modehuse som Versace og Fendi.

Læs også: Holzweiler SS18: Tre hurtige til modelveninderne Aia Busk og Nina Marker

Med et skema under modeugerne som kan få selv den sejeste karrierekvinde til at dåne, kunne man godt tro, at Nina Marker ikke havde tid til at koncentrere sig om meget andet end tøjskift og ømme fødder. Dog var det netop under modeugen i Milano, at hun besluttede at åbne op for en diagnose, hun fik konstateret, da hun gennemgik en dyb depression som kun 15-årig.

På billedet som Nina postede på Instagram lige inden Max Mara showet, ser man modellen i en T-shirt med skriften ”Bee Kind, i have autism”, og netop dette budskab var vigtigt for Nina at få ud til sine mange tusinde følgere. Og med en øget opmærksomhed på sin diagnose håber Nina Marker, at andre med lignende diagnoser kan undgå nogle af de problemer, hun selv gik igennem, inden hun fik konstateret Aspergers syndrom. 

Læs også: Se supermodellernes børn under New York Fashion Week

I et nyligt interview til Vogue fortæller Nina Marker om vigtigheden af, at sætte ord på diagnosen: ”Det er vigtigt for mig, da manglen på forståelse har skabt problemer i mit liv, der måske ikke ville have været der, hvis min autisme var blevet opdaget tidligere. Jeg opsøgte en psykolog, da jeg gennemgik en dyb depression – som begyndte fordi min skole ikke vidste, hvordan de skulle håndtere min tilstand på den rigtige måde.”

Og netop manglen på forståelsen overfor Nina Markers autisme gjorde, at hun i en utrolig ung alder befandt sig i en konstant kamp mod skolesystemet og hendes omgangskreds. ”Der var ingen støtte fra skolen eller systemet bag. Det var så destruktivt, da jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle lære tingene på den måde, de andre børn gjorde”, fortæller hun i samme interview til Vogue.    

Læs også: Moderedaktionens 7 højdepunkter fra modeugen i Milano

Nina Markers budskab på Instagram må derfor først og fremmest ses som et personligt vigtigt budskab men også som et håb fra Ninas side om, at vi begynder at ændre den måde, vi opfatter folk med Aspergers – og at tilstanden altså absolut ikke skal stå i vejen for at blive den næste danske topmodel – vi hepper på Nina Marker fra sidelinjen, og glæder os til at se meget mere til den smukke danske model.

Swipe dig igennem galleriet nedenfor, hvor vi har samlet Nina Markers bedste øjeblikke på den internationale catwalk fra modeugerne i New York, London og Milano…

Nina Marker, Danmarks næste supermodel, har et vigtigt budskab til os alle

Relaterede artikler