Foto: COS
Annonce

COS i helt nye klæder

Af ELLE Native, Annonce for COS 23/09/2021
Du kender med garanti COS, men har du set den helt nye stil brandet netop har præsenteret under London Fashion Week? Vi præsenterer dig hermed for COS 2.0

ENDELIG er de internationale modeuger i gang igen efter 1,5 år i total nedlukning. Det betyder at London Fashion Week også er up-and-running og tiltrækker ikoniske brands så vel som modebranchens spidser. Og med post-corona relanceringen af den engelske modeuge, er der også blevet plads til nye brands på showkalenderen, som det London-baserde brand COS. COS er jo ikke et nyt brand som sådan, og de fleste har sikkert en tidløs strik eller en klassisk t-shirt liggende derhjemme, med en mærkat i nakken, der siger COS.

Ikke desto mindre var der nye takter at spore, da COS tirsdag under London Fashion Week indbød til show i London-institutionen, The Roundhouse, der er kendt for at have lagt rammer om inspirationen for kunstnere, filmskaber og avantgarde tænkere gennem tiden.

I The Roundhouse viste COS en kollektion, der trods velkendte komponenter som skarpe snit, afdæmpede farver og gode materialer, alligevel bød på nyt: COS har nemlig virkelig gentænkt hvad fremtidens modebrand skal stå for, og det er særligt i form af materialeinnovation, bæredygtig sourcing, genanvendte fibre og i at skabe en kollektion med en cirkulær levetid. Og naturligvis handler det også designet og om at være, om muligt, endnu skarpere i at skabe kollektioner, hvor nøgleordene er kvalitet, tidløshed, håndværk og tøj, der er skabt til langsigtet brug.

Og den nye kreative retning hos COS, der stilmæssig i og for sig er en tydeliggørelse af alt det gode COS hidtil har stået for, viste sig at være mere end klædelig. Farvepaletten var holdt i tone-i-tone-looks af brun, sort, beige og hvid sat sammen med dybe efterårsfarver som khaki og indslag af friske komplementærfarver som gul samt nuancer af blå; fra støvet til lys- og kongeblå. De ovevejende afdæmpede farver var sat i relief med klassiske, tidløse mønstre som tern, striber og hanefjerstern.

Men på trods af at farvepaletten hører til det, man normalt ville kalde ’basis’ så var kollektionen som helhed alt andet end kedelig, og COS har virkelig formået at skubbe til grænserne for hvad en tidløs, klassisk garderobe også kan være. Her var leget med draperede silhuetter, overdimensionerede pasformer, forfinede skrædderdetaljer og elegant funktionalitet med vægt på lag-på-lag i stylingen, hvilket gav spændende 3D effekter og nye former til de enkelte elementer. Der var en klar retroinspiration at spore i de store kraver og reverser på overtøjet, mens 1990’erindflydelsen heller ikke var til at tage fejl af i de mere minimalistiske og slanke styles.

Alt i alt finder kollektion den perfekte balance mellem highend skrædderkunst og tidløse hverdagsstyles med holdbarhed og lang tids aktualitet for øje

I galleriet nedenfor kan du se alle catwalk billederne fra COS AW21 show, hvoraf flere styles er tilgængelige allerede nu på COS’ webshop.

Om COS

Det London-baserede modemærke er inspireret af moderne kultur og er kendt for ikoniske garderobestykker, forhøjede nødvendigheder og innovative designs, der er skabt til at holde. COS er dedikeret til kvalitet og bæredygtighed og tager en skræddersyet tilgang til design og skaber unikke kollektioner, der kombinerer funktion med tidsløs stil. Eksperimentelle design detaljer og materiale innovation revideres ofte for at omfatte de seneste fremskridt og sikre