Benedikte Utzon: Pels vil altid være moderne

Benedikte Utzon har arbejdet som designer i 26 år. Med undtagelse af et par enkelte sommerkollektioner har pels altid indgået i hendes design, og planen er at udvide pelssortimentet i hendes mærke, Est. 1995 Benedikte Utzon.

Share this content.

Fredag d. 6. december 2013 - af Maria Frederikke Munch, ELLE.dk, Aller Media. Redigeret af Juliane Olsen

Designeren Benedikte Utzon kommer fra en familie, der har arbejdet med pels i over 100 år, og hun er derfor opvokset med skind og pels.

"Da jeg var baby, lå jeg i en snugglepose lavet i chinchilla, og da jeg red som barn, havde jeg altid pels på," siger hun.

Læs interviewet med modeprofilen Benedikte Utzon her

Hendes veninder synes, det var lidt vildt, men for hende var pels bare det mest praktiske, fordi hun aldrig frøs i det.

"Fordi det er et naturprodukt, varmer det nemlig på en måde, som syntetisk materiale slet ikke kan. For mig har pels aldrig kun været pynt. For mig er det funktionelt, mode og uendeligt smukt," siger Benedikte Utzon.

Benedikte Utzon har åbnet en konceptbutik. Læs mere her

Som designer finder hun vinteren enormt interessant, for der har du mange flere materialer at arbejde med.

"Det er her, du virkelig kan arbejde med kontraster, f.eks. forfinet silke og rå pels. Jeg er til det kontrastfyldte både som designer og person, og jeg dyrker pels og skind endnu mere, end jeg tidligere har gjort, for det er her, jeg som designer er stærkest," siger Benedikte Utzon.

Hun mener, at en pels er funktionel, fordi den er varm og praktisk, men samtidig kan huden godt ånde i den, og man kan bevæge sig i den.

"Derfor skal den heller ikke kun på to gange om året til fine lejligheder. Du skal bruge pelsen hele tiden - ikke mindst i dagligdagen med et par gummistøvler," siger designeren.

Hun peger også på, at det ikke er nyt at bruge pels, for det gjorde urfolket også men lige nu er pels supermoderne.

"Selv om trends skifter, så vil pels altid være der, også uafhængigt af om nogen synes, det er forkert at bruge det."