Bæredygtig pelskonkurrence i Milano udnævner det næste store designtalent

Foto: PR

Konkurrencen Remix, der er dedikeret til unge, internationale designere, vender i denne måned tilbage til Milano under modeugen.

Og denne konkurrence er ikke den helt almindelige af slagsen. Under ’remix’ deltager internationale, upcoming designere indenfor mode, særligt pelsdesign, om førstepladsen i konkurrencen, der er arrangeret af organisationen ’International Fur Federation’ (Iff).

Konkurrencens principper er enkelte: Hver deltager skal præsentere tøj med integrerede pelsdetaljer, der lever op til de mest etiske standarder for pelsproduktion. Samtidig dikterer det bæredygtige stempel, at de konkurrerende designere kun må anvende de mest miljørigtige materialer, som findes.

Læs også: Jason Wu har designet sin sidste kollektion for Hugo Boss

Siden 2004, året hvor pelskonkurrencen første gang løb af stablen, har Remix været platformen, som har givet over 1000 studerende fra 25 lande muligheden for at kickstarte deres karriere og blive en del af de helt store modehuse. Og konkurrencen har da også sørget for, at blandt andet Roderick Buijs senere blev rekrutteret af Louis Vuitton, at Astrid Andersen kunne præsentere sine helt egne kollektioner under modeugen i London og udnævnt Edda Gimnes som tidligere vinder af konkurrencen, der senest har iklædt celebs såsom Gigi Hadid og Lady Gaga.

De mest kreative pelsdesigns vil få en prominent plads i 'International Fur Federations' globale kampagne, og vinderen vil desuden få muligheden for at specialisere sig indenfor mere end 3.000 forskellige håndværksmæssige teknikker indenfor pels ved en worksom ved ’Saga Fur Design Centre’ i Finland.

Med andre ord; den designer, der når gennem nåleøjet i konkurrencen vil blot dygtiggøre sig endnu mere, og der er altså derfor god grund til at holde øje med Remix under modeugen i Milano – her findes det (måske) næste, helt store talent indenfor fremtidens pelsdesign. At konkurrencen sætter fokus på netop pels, er et bæredygtigt statement; for som bekendt er pels faktisk et af de allermest bæredygtige materialer overhovedet, da materialet er 100% naturligt og nedbrydeligt. 

Læs også: Chris Hemsworth: "Integritet er det vigtigste, jeg vil give videre til mine børn"

Og ikke nok med at de designs, der skal konkurrere i Remix-finalen skal være bæredygtige, så strækker temaet ’bæredygtighed’ sig helt ind i de redskaber, som finalisterne bruger under konkurrencen; for selv mannequinerne er blevet fremstillet så bæredygtigt, at materialerne udgør 24% mindre Co2-skader end normalt fremstillede mannequiner.

Vi ELLEsker den bæredygtige tilgang til pelsproduktion, som også konkurrencens grundlæggere anerkender:

”I år bringer Remix talentfulde designere fra 10 forskellige lande i verden sammen i præsentationen af temaet ’fra natur til natur’. Pels er en af de mest bæredygtige, økovenlige og naturlige materialer derude og som industri er vi dedikerede til de højeste standarder i at holde denne planet grøn. Vi kan ikke vente med at se hvordan de 10 designere vil fortolke deres egne visioner under årets tema,” siger Mark Oaten, direktør for Iff.

Se de 10 designers bud på fashionabelt, bæredygtigt pelsdesign i galleriet nedenfor…

Bæredygtig pelskonkurrence i Milano

Psst... Mangler du en last-minute valentinsgave til kvinden i dit liv? Giv et ELLE-abonnement fra 150 kr. ved at klikke på banneret herunder.

Relaterede artikler