Au revoir, Givenchy! Chefdesigneren gennem 12 år, Riccardo Tisci, takker af

Først Chloé og nu Givenchy. 2017 tegner allerede til at blive et år, med mere stoledans mellem de store modehuses chefdesignere. I en pressemeddelelse udsendt af Givenchy torsdag d. 2. februar 2017 fremgår det, at chefdesigneren Riccardo Tisci, der har stået i spidsen for det franske haute couture hus de sidste 12 år, forlader chefdesignerposten.

Riccardo Tisci har igennem sine 12 år hos Givenchy trukket modehuset i en mere sexet retning, end det sobre og meget klassiske "Audrey Hepburn"-look, der oprindeligt er forbundet med det franske brand. Den udtryksfulde, men stadig ufatteligt flatterende, sexappel som Tisci har tilført Givenchy, har tiltrukket celebre fans som Beyoncé og Rihanna, der de seneste år flere gange har betrådt den røde løber iført Tiscis dragende "reveal/conceal"-kjoler, der næsten er blevet hans signatur. Riccardo Tisci er desuden kendt for sit tætte venskab med The Kardashians, og han er den kreative pennefører bag Kim Kardashians brudekjole, ligesom han også står bag den stenbesatte og meget afslørende kjole, som Beyonce bar til den prestigefulde årlige Met Gala i 2015. 

Læs også: En æra er forbi: Chefdesigneren for Chloé fratræder efter 6 år

Fælles for Tiscis kreationer og streg er det kompromisløse og udsøgte håndværk, der går igen i alt fra de enestående kjoler, der er syet specielt til den røde løber, og i hans ready-to-wear kollektioner, hvor han lystigt forener klassiske og fine feminine elementer som flæser, perle-applikationer og blonder i nye udtryksfulde fortolkninger, hvor de understreger de kvindelige styrker.

Riccardo Tiscis sidste kollektioner for Givenchy, herrekollektionen AW17 og SS17 Haute Couture, er netop blevet fremvist i januar i Paris. Særligt couture-kollektionen havde sofistikerede referencer til 1800-tallets "American Wild West" nybygger-mode. Men rygterne svirrer allerede om, at Tisci dog ikke ser helt så langt væk, når han ser sig om efter sine nye græsgange. Den italienske designer forventes nemlig at slutte sig til Milano-baserede Versace, skriver både Vogue.com og Womens Wear Daily.

Med Riccardo Tiscis "adjeu" til Givenchy bliver der sat punktum for en af de længste og mest succesfulde chefdesigner-kontrakter i nutidens modebranche. Indenfor det seneste halvandet år er der opstået en tiltagende tendens, hvor store huse som Lanvin, Valentino, Dior og Saint Laurent har sagt farvel til deres kreative kransekagefigurer, der alle er søgt mod nye chefdesignerposter efter omtrent tre år i spidsen for det respektive brand. Med sine imponerede 12 år hos Givenchy er det med andre ord en ny virkelighed, Riccardo Tisci kommer ud i, når han lukker døren bag sig til det franske modehus, men uanset hvor og i hvilken stol, han sætter sig til rette som det næste, ville det være lidt af en bedrift hvis han blev lige så længe, som han har været hos Givenchy. 

Riccardo Tisco forlader Givenchy

Relaterede artikler