Miljøvenlig mode ARKET lancerer bæredygtige dunjakker

Foto: PR / ARKET

Bæredygtighed er kommet for at blive – også i modebranchen. Vi ser nemlig flere og flere modebrands, som inkorporerer det grønne koncept i deres kollektioner som eksempelvis Designers Remix, AIAYU, Filippa K og Pieszak. Nu er svenske ARKET så også sprunget med på vognen med deres nye bæredygtige overtøjskollektion ved navn Re:Down, som består af dunjakker foret med 100% genanvendt dun.

Kollektionen indeholder både overtøj til kvinder, mænd og børn. Til kvinder findes der to styles: en kort version med hætte, som fås i rød og sort samt en lang version i beige og sort. Til mænd og børn findes der en kort version med hætte i henholdsvis blå/sort/grøn og rød.

Det naturlige fyld er skabt af genanvendte dun og fjer fra brugte produkter som eksempelvis dyner og soveposer. Genanvendt dun har de samme egenskaber og bruges på præcis samme måde som almindeligt dun, men giver samtidig nyt liv til materialer, som ellers ville blive kasseret.

Læs også: Ny app gør det nemt at shoppe bæredygtigt 

Det er ikke blot de genanvendte dun, der gør jakkerne bæredygtige, for processerne bag fremstillingen af jakkerne er nemlig også miljøvenlige. De brugte dun og fjer vaskes i naturligt termisk vand og tørres og steriliseres uden brug af kemikalier. Derudover kommer en stor del af fabrikkens energi fra solpaneler, og alt spildevand, som benyttes i produktionen, bliver renset og genanvendt som rent drikkevand.  

ARKETs nye overtøjskollektion er ikke blot bæredygtig men også yderst moderigtig, for dunjakken har for alvor gjort comeback på catwalken i denne sæson. Hvis du vil have fingrene i en af de flotte jakker, så tag et smut forbi en af ARKETs fysiske butikker eller besøg deres hjemmeside. Jakkerne vil være til salg i resten af 2018, og priserne rangerer mellem 790 kr. og 1.950 kr.

Psst… Se de cool og bæredygtige dunjakker fra ARKET i galleriet. 

ARKET


 

Relaterede artikler