Adidas og Marimekko har indgået et ikonisk designsamarbejde
Foto: Niquita Bento
Design nyhed

Adidas og Marimekko har indgået et ikonisk designsamarbejde

af Cecilie Stubkjær Ottosen 8/06/2021
Tyske Adidas er gået sammen med det finske modehus, Marimekko, om en levende og farverig sportskollektion, som tjekker alle de rigtige bokse af! Læs med her, når ELLE tager dig med bag designsamarbejdet, inviterer dig til en eksklusiv Q&A med designerne bag, samt viser dig alle de nye, cool items.

For første gang nogensinde har den verdenskendte og anerkendte sportsforretning, Adidas, indgået et samarbejde med det finske modehus, Marimekko. Resultatet er et mix af Marimekkos modige, levende og farverige prints og Adidas’ ekspertise indenfor sports performance og funktionelle styles.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kollektionen, som er skabt af et all girls-team, er designet til at inspirere eventyreren i os alle. Den hylder stærke kvinder i alle generationer, og hylder det sammenhold, som skabes gennem glæden ved at udforske.

Læs også: 10 items til en ubesværet og chik sommergarderobe

Samarbejdet byder på alt fra Marimekkos ikoniske silhuetter til innovativt streetwear og sportstøj – alt sammen i Adidas’ nyeste performance materialer. Herudover byder kollektionen på et gensyn med modige prints fra legendariske designere, som Annika Rimala og Maija Louekari.

Den nye kollektion byder på designtøj til både hverdag, træning, cykling og svømning i bæredygtige materialer, som blandt andet Primeblue og Primegreen.

Foto: Niquita Bento

ELLE har helt eksklusivt fået muligheden for at lave en Q&A med designerne bag den nye kollektion: Rebekka Bay, Creative Director for Marimekko og Josefine Aberg, VP Design, Adidas – læs med herunder, når de blandt andet fortæller, hvad deres yndlings items er, og hvorfor inklusion er så vigtig i mode- og sportsindustrien.

Q&A med Rebekka Bay og Josefine Aberg

Hvordan ville du beskrive Marimekko-kvinden / forbrugeren?

RB: ”Marimekkos forbruger, uanset deres kønsidentitet eller udtryk, er en, som ikke er bange for at gå sin egen vej, og skaber glæde for sig selv ved sit tøjvalg.”

Læs også: 11 items til et cool tomboy look a la Venda Carter

Hvilken rolle spillede bæredygtighed i skabelsen af Adidas x Marimekko-kollektionen?

RB: Marimekko og Adidas er begge dedikeret til at arbejde imod en mere bæredygtig fremtid, så dette var absolut et vigtigt udgangspunkt for hele design- og skabelsesprocessen.

Kollektionen byder på en masse af Adidas’ fantastiske, nye high-performance materialer, som for eksempel genanvendt garn, der hjælper med at minimere vores miljømæssige påvirkning. Tidløs design er også noget, som er meget vigtigt for os, og Adidas x Marimekko repræsenterer lige præcis dét. Vi håber, at folk vil elske disse items i lang tid fremover.”

JA: ”Vores key pieces i kollektionen er lavet fra Primegreen: et high-performance genanvendt materiale. Vi har også brugt Primeblue: et high-performance genanvendt materiale skabt af Parley Ocean Plastic – up-cycled plastikaffald, som er opfanget fra øer, strande og kystlinjer for at forhindre det i at forurene vores have.”

Hvad er jeres yndlings items fra Adidas x Marimekko-samarbejdet?

RB: ”Mit yndlings item må være Adidas x Marimekko Stan Smith-skoen – et ikon lavet endnu mere ikonisk med Annika Rimalas bølgeprint fra 1965.”

JA: ”Adidas x Marimekko Stan Smith-skoen er også mit yndlings item – en nyfortolkning i Marimekkos bølgeprint. Den er klassisk og skiller sig ud på samme tid.

Jeg vil også iføre mig Adidas x Marimekkos Midi Tank-kjole – endnu en nyfortolkning af én af Adidas Originals klassikere i det ikoniske bølgeprint. Den er perfekt til afslappede sommerdage og over en badedragt.”

Foto: Niquita Bento

Hvad gør Adidas x Marimekko-kollektionen speciel?

JA: ”Kollektionen er speciel, fordi den repræsenterer to brands, som er banebrydere i deres felt. Marimekko handler om at inspirere mennesker til at finde glæde, og Adidas forsøger at ændre liv gennem motion, så at dette bliver bragt sammen, er unikt og baseret på meget stærke værdier. Resultatet af dette er en kollektion, hvor modet skinner igennem hvert eneste item.”

Hvorfor er inklusion så vigtigt i mode- og sportsindustrien?

JA: ”Dette er industrier, som trives i diverse miljøer; mennesker og de forskellige perspektiver, som de bringer. Uden et inkluderende miljø vil disse industrier fejle med at anerkende den bredde af mennesker, som eksisterer ude i den virkelige verden, og ønsker at se dem selv være repræsenteret på den ene eller anden måde.”

Læs også: chikke og spændende styles vi drømmer om til sommer

Den nye kollektion fra Adidas x Marimekko er tilgængelig online på Adidas.dk fra den 1. juli. Du kan i mellemtiden se udvalgte kampagnebilleder fra den ikoniske og farverige kollektion herunder.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her