8 modeller, der har ændret nutidens skønhedsideal!

Foto: All Over Press

Selvom de fleste catwalks under de internationale modeuger i New York, Paris og Milano ofte er prydet af den samme type modeller, ses der en tendens til at flere og flere af de modeller, der strider mod de generelle standarder indenfor modelverdenen, bryder frem og sætter et anderledes aftryk på modebranchen. Det er modeller, der er med til at gøre op med disse "standarder" og udfordrer det traditionelle skønhedsideal.

Se også: Kvindemodeller, der indtager catwalken... som er mænd!

Tilbage i 2014 kunne vi her på ELLE.dk blandt andet fortælle om Chantelle Brown-Young (også kaldet Winnie Harlow), der lider af hudlidelsen vitiligo, som giver hende pigmentforandringer i huden. På trods af denne lidelse har hun alligevel med i America's Next Topmodel, hvor hun sammen med værten Tyra Banks, første gang udfordrede nutidens skønhedsideal. Siden har den mørke skønhed prydet kampagner for Diesel, Nike, Dior Makeup og Swarowski, mens hun har været på forsiden af ELLE Canada, Glamour og i modeserie for Grazia og Vogue Australia. 

Og Chantelle er ikke den eneste, der på den ene eller anden måde bryder med den traditionelle opfattelse af modeller i dag og som har ændret opfattelsen af nutidens skønhedsideal. 

Se også: Sådan har skønhedsidealet ændret sig gennem tiden

Vi har samlet 8 modeller, som er med til at sætte nye rammer for skønhed, og du kan se dem alle i galleriet nedenfor. Vi kan afsløre, at du blandt andre kan finde en albino, en plus-size model og en 83-årig kvinde på forsiden af Harper's Bazaar Thailand.

Psst... Hvis du kigger med fra mobilen, 'swiper' du bare!

8 modeller, der har ændret nutidens skønhedsideal


 

Relaterede artikler