mickey-mouse-designsamarbejder-elle-dk.jpg
Foto: Ritzau/Scanpix
Annonce

20 gange 90-års fødselaren, Mickey Mouse, har indgået designsamarbejder

af Annonce 1/11/2018
I 1928 blev en særlig mus født. Walt Disney skabte Mickey Mouse, og 90 år senere er han lige så cool som altid. Ingen tegneseriefigur har indgået så mange modemæssige samarbejder, og her får du 20 bud på designsamarbejder med Mickey Mouse.

Mickey Mouse kom til verden i en turbulent tid. Walt Disneys lille mus ”blev født” den 18. november 1928 – midt i en jazztid. Kort tid efter stødte amerikanerne ind i en økonomisk krise, hvilket på mange måder et held for Mickey Mouse. Det betød nemlig, at midlerne til underholdningen ikke rakte til meget mere end en biografbillet.

Men hvilken biografbillet! I slutningen af 20’erne og starten af 30’erne blev Mickey Mouse fast inventar i de amerikanske hjem via film og senere ugeblade.

Måske man først rigtig forstår Mickey Mouses indflydelse på pop-kulturen, når man mindes om, at Mickey Mouse, på sin 50-års fødselsdag, modtog en stjerne på Hollywood Walk of Fame, som den første tegneseriefigur nogensinde.

Psst! Du kan læse meget mere om Mickey Mouses historie i det ELLE, der netop nu er på gade. ELLEs Marie Louise Wedel Bruun står bag artiklen ”Åååh, Mickey!” på side 100.

Læs også: Disney er klar med den første teaser for live-action udgaven af Aladdin.

Men stjernen på vejen er ikke det eneste, der adskiller Mickey Mouse fra sine tegneserie-kollegaer. Ingen andre fiktive figurer har ageret samarbejdspartner i så mange modemæssige designsamarbejder.

Mickey Mouse er nærmest lig med den 90'er-bølge, der netop nu skyller ind over modebilledet. Jeans, t-shirts og sweatere dominerer, og det passer glimrende til både Mickey Mouses personlige stil, og de brands, han har samarbejdet med.

Og listen af samarbejdspartnere er lang.

Mickey Mouse har figureret på smykker hos Chopard, sweatere hos Marc Jacobs, kjoler hos Opening Ceremony, tasker hos Coach og sneakers hos Vans. For bare at nævne nogle få.

Se alle ovenstående og 15 andre designsamarbejder, som Mickey Mouse har indgået i, i galleriet herunder, hvor vi har samlet 20 bud.

Scroll løs - mens du ønsker Mickey tillykke med de 90 år!