NYFW Se de bedste streetstyle-looks fra New York Fashion Week

Foto: Mega

New York Fashion Week fandt sted fra den 3-12. februar 2020, og det er dermed en af de længste modeuger i verden.

Et klassisk kendetegn ved NYFW er modebossen Anna Wintour, der sidder udtryksløst med solbriller på på forreste række, tårnhøje modeller, der spankulerer ned af catwalken, PR-kvinder med headsets og modeugegæster, der sidder og gnider albuer, imens de suger alle de nyeste trends til sig.

NYFW har eksisteret siden 1943 og har siden dengang vækket beundring med de mange Manhatten-modeshows. Modeugen i New York opstod oprindeligt, fordi de amerikanske journalister pludselig ikke kunne rejse til Paris’ modeuge under anden verdenskrig, og derfor var NYFW det kreative svar på frustrationerne.

Modeskribenten Eleanor Lambert drømte om et show, hvor redaktører kunne rette deres opmærksomhed mod de amerikanske modedesignere, der havde fået meget lidt opmærksomhed nationalt og internationalt. Førhen var de amerikanske designere tyet til Paris for at få modeinspiration.

Læs også: Copenhagen Fashion Week A/W 2020 De bedste street style-looks fra modeugens 3. dag

I 1943 blev det lavet om, og den første modeuge blev afholdt i New York. Det første år blev eventet kaldt Lambert, inden det senere officielt blev kaldt Fashion Week. På catwalken blev der kun vist amerikanske designere med amerikanskinspireret tøj og med amerikanskproducerede materialer.

Modeugen var dengang kun for redaktører, og indkøbere måtte se tøjet i showrooms i stedet for. Senere hen er det blevet mere åbent for kendisser, modeller, influencers mm., som vi også kender det fra den københavnske og de europæiske modeuger i dag. 

Den dag i dag er det - udover diverse brands nyeste kollektioner - lige så spændende og inspirerende at følge med i hvilke streetstyle-looks, der bliver fotograferet i forbindelse med modeugen.

Vi har samlet de bedste streetstyle-looks fra New York Fashion Week i galleriet herunder:

Se de bedste street style looks fra New York Fashion Week

 

Relaterede artikler