Foto: Saks Potts
Modeugen

Saks Potts: "Vi er så spændte på vores første modeshow"

af Emilie Bech Zerlang 4/08/2015
Det er gået stærkt for de to veninder og indehavere af succesbrandet, Saks Potts, og nu er de klar til deres første modeuge! ELLEs har mødt de to talentfulde designere til en snak om SS16-inspiration, venskab og fremtidsdrømme...

Designerduoen og venindeparret Cathrine Saks og Barbara Potts har haft et succesfuldt 2014/2015, og har i den grad formået at sætte masser af farver på det danske modebillede og fået enhver fashionista til at ønske sig en af deres farvede pelse.

Se også: Fashion Talks: Mød nogle af modebranchens største personligheder

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foruden den ikoniske pelsjakke i alle regnbuens farver, har Saks Potts siden udvidet kollektionen med pelskraver og smukke kimonoer, og her på ELLE-redaktionen er vi derfor mere end spændte på at se, hvad deres SS16-kollektion kommer til at byde på!

Årets Copenhagen Fashion Week er den første modeuge for Saks Potts som designere, og SS16-kollektionen bliver derfor også kendetegnet som brandets modeuge-debut.

Se også: Byt dig til en ny garderobe under modeugen i København

ELLE.dk har mødt de to seje piger bag Saks Potts et par dage før det hele går løs til Copenhagen Fashion Week, og vi fik os en lille snak om SS16-inspiration, hvordan det er at være veninder og kollegaer, og hvor de to piger ser Saks Potts om 5 år...

Læs med her:

Det er den første modeuge for jer som designere – hvilken følelse fylder mest i jeres krop lige nu?

Glæde! Op helt indtil de sidste dage før showet har vi haft overraskende meget styr på det. Vi har været gode til at planlægge os ud af stress, og dermed også nervøsitet. Men vi kan godt mærke, at vi er spændte jo tættere, vi kommer på showdagen!

Fra pelsjakker til kimonoer og nu en hel forårskollektion, har I altid vidst at det var denne vej brandet skulle gå?

Vi har håbet på, at det kunne lade sig gøre på et tidspunkt! Det har altid været en kæmpe drøm for os at få lov til at vise vores designs til et stort publikum. Vores kollektion denne sæson er en del større - men vi har dog tilføjet et par showpiece bukser, så pigerne ikke skal gå rundt med bar numse til alle jakkerne.

Inspirationen til SS16-kollektionen?

Vi er blevet meget inspireret af moderne kunst i alle former og farver. Især installations-kunst har været en stor inspirationskilde, som man også kommer til at fornemme ved showet. Derudover har vi set meget på helt stringent natur, smukke haver og labyrinter.

I har kendt hinanden hele livet – hvad er jeres styrker og svagheder i forhold til hinanden?

Det er en stor styrke at vi kender hinanden så godt. Uden at det skal lyde alt for sukkersødt, så er vi nærmest som søstre, der snakker lige ud af posen til hinanden. Det er dejligt, at vi ikke skal tage så meget hensyn til, om den anden er okay, og har fået noget at spise osv. Sommetider skal vi også passe på, at det hele ikke bliver for meget arbejde - så tager vi ud og spiser hyggelige middage, griner og slapper af ligesom man gør i et parforhold, haha.

Det sidste år har været fyldt med succes-oplevelser for Saks Potts – hvad har været det største øjeblik?

Vi har været ekstremt heldige at få lov til at opleve en masse spændende ting, som piger på vores alder sjældent oplever. Af store oplevelser kan nævnes modeugen i Paris, hvor vi mødte en masse spændende mennesker og fik lov til at udtrykke hvem vi var for en ny og udvidet gruppe af mennesker. Men den største oplevelse må være da vi vandt en ELLE Style Award for Årets Uungåelige. Det var vildt! Det var totalt surealistisk, og vi havde slet ikke set det komme.

Hvor er I om 5 år?

Vi er allerede i dialog med seje udenlandske butikker, og vi håber at kunne udvide endnu mere internationalt. Forhåbentlig har vi fået en masse seje piger rundt omkring i hele verdenen til at gå med farverige Saks Potts jakker!

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her