Saks Potts: "Vi er et Københavner-brand, og derfor synes vi, det er vigtigt at bakke den danske modeuge op”

Foto: Jonathan Damslund

Minutter før de to danske pels-darlings Cathrine Saks og Barbara Potts, der er kvinderne bag brandet Saks Potts, fremviste deres SS17-kollektion, fangede vi de to seje designere til en lille modeuge-snak backstage.

En snak, der blandt andet kom til at handle om vigtigheden af, at bakke op om den Københavnske modeuge, hvordan det sidste år har været et år med et internationalt gennembrud og sidst, men ikke mindst, hvordan Saks Potts med den kommende SS17-kollektion forsøger at få os til at bruge pelse endnu mere - og ikke kun til høje hæle og læbestift, men også når turen står på gåtur i skoven eller en tur i supermarkedet.

Læs også: Maria Palm før Saks Potts SS17: "Jeg elsker Saks Potts - deres pelse er så levende"

... Og med den kollektion, som Saks Potts-pigerne fremviste på førstedagen til Copenhagen Fashion Week, er vi allerede overbeviste: pels, pels og gerne så meget af det som muligt (også til hverdag!).

Læs vores interview med Cathrine og Barbara her: 

For et år siden afholdte I jeres første show -  er I lige så spændte i dag, som I var sidste sommer?
”Det er vi - mindst ligeså spændte som sidste år. Sidste år var det første gang, vi afholdte showet, så der havde vi på en eller anden måde bedre tid, måske fordi vi startede tidligere eller havde færre projekter på samme tid, end vi har i år. I år har det været mere kaotisk og en masse, der har lagt oveni hinanden. Så vi har haft rigtig travlt og har arbejdet meget stærkere og hurtigere, end vi gjorde sidste år. Så på den måde er spændingen lidt mere intens og spændende. Vi følger selv, at vi har udviklet os rigtig meget fra sidste kollektion til nu. Så vi er begge to glade og stolte over resultatet, og håber bare på , at folk syntes om det.”

Hvad er Saks Potts' højdepunkter det sidste år?
Vi er jo et ungt brand og har kun eksisteret i knap tre år nu. Men det sidste år har helt sikkert været det år, hvor der er sket flest vilde ting. Vi er virkelig brudt igennem på det internationale marked og bliver nu solgt hos rigtig mange fede butikker. Det arbejde vi har lagt de første to år har virkelig båret frugt i år med hensyn til butikker, spændende mennesker og internationalt. Så vi har kun gode forventninger til fremtiden”.

Flere og flere brands har droppet Copenhagen Fashion Week – hvorfor er det vigtigt at holde fast for jer?
”Vi syntes det er virkelig vigtigt at være her i København, fordi det var jo her, vi startede, og her vi har alle vores skønne og dejlige damer, som er mange af pigerne der går showet. Det er her vi ligesom har base, og vi er jo et Københavner-brand, hvorfor vi syntes, at det er vigtigt at bakke op omkring det”

Kan du kort beskrive, hvor I har fået inspiration til den nye SS17-kollektion?
”Kollektionen har taget udgangspunkt i ’farmer-life’, og det der meget traditionelle farmer liv, men med et moderne twist. Vi har prøver at dreje det til et Saks Potts-univers, som er lidt mere moderne, friskt og uhøjtideligt. Vi vil meget gerne væk fra, at pels skal blive alt for damet og væk fra, at man kun bruger pels sammen med stilletter og røde læber. Det skal være noget, man kan bruge til hverdag, i sneakers og når du skal ned og handle eller en tur i skoven.

Kan du nævne en trend eller tendens, som du tror kommer til at dominere modebilledet i SS17-sæsonen?
”Jeg tror helt klart, at farver er på vej tilbage i det danske modebillede. Jeg tror, at der er rigtig mange, som har savner farver i rigtig lang tid - og især nogle glade farver. Og det er jo netop også det, vi prøver og få frem i modebilledet og i den danske piges garderobe. Lotte Freddie sagde en sjov kommentar om, at der til alle shows især var et lyseblåt gennemgående tema. Det er ret sjovt, hvordan man kan have tænkt på det helt samme, selvom vi ikke går ret meget op i trends.”

I galleriet har vi samlet alle de lækre styles fra Saks Potts SS17-kollektionen:

Modeuge: Interview med modellen Maria Palm

Relaterede artikler