Modeugen

Modeugen: Interview med Leyla fra Lala Berlin

af Emilie Bech Zerlang 6/08/2015
Copenhagen Fashion Week er mere end dansk mode. I år er det tyske brand Lala Berlin, hvis tørklæder har indtaget det danske modebillede med storm, også at finde på catwalken. ELLE har mødt designeren bag det succesfulde brand, Leyla Piedayesh, lige før showstart..

Dette års Copenhagen Fashion Week var langt mere end et almindeligt show for det tyske brand Lala Berlin. Det var nemlig brandet og designeren bag, Leyla Piedayesh', allerførste show nogensinde i København, og derfor var der også ekstra mange sommerfugle i maven for den dygtige designer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: 5 hurtige til Kirstin Liljegren

Lala Berlin og deres populære tørklæde har det seneste års tid været at spotte overalt i det danske modebillede, og derfor var Leyla Piedayesh også mere end spændt på at få lov til at vise endnu mere fra Lala Berlin-universet til Copenhagen Fashion Week.

ELLE.dk mødte den spændte designer et par timer før showstart til en lille snak om SS16-inspiration, god stil, og hvad det bedste ved Copenhagen Fashion Week er...

Se også: Lala Berlin til CPHFW: Sådan får du hårlooket

Læs med her:

Vi glæder os så meget til at se din SS16-kollektion. Hvordan har du det lige nu?

Jeg er meget spændt! Jeg er så glad for at være her, og alle er simpelthen bare så søde og glade. Det er dejligt at være blandt nogle mennesker, der er så glade, da det gør det så meget mindre hektisk og stresset. Så det er dejligt! Derudover er jeg spændt fordi, jeg nu endelig er i København - sidst jeg var her, kunne jeg se, at rigtig mange mennesker gik med mine tørklæder og jeg fandt ud, at Lala Berlin var meget vellidt i Danmark. Derfor er det virkelig spændende at være i København igen, og nu glæder jeg bare virkelig meget til at vise jer hele kollektionen.

Hvor har du findet inspiration til din SS16-kollektion?

Vi går altid meget efter det orientalske, fordi det er der jeg kommer fra. Min inspiration tager derfor primært udgangspunkt i det orientalske, men også lys i forskellige afskygninger har været en inspirationskilde. Vi har set meget på, hvordan lyset reflekterer i forskellige sitationer, og flere af kollektionens styles har et mønster, som tager udgangspunkt i disse refleksioner.

Hvad med farverne?

Vi har en meget frisk blå, en frisk gul, en mørkeblå, hvid og sort. Så det er nogle meget friske og moderne farver.

Har du en personlig favorit fra SS16-kollektionen?

Åh, det er altid et svært spørgsmål. Når man laver så mange styles, som jeg gør til en kollektion, er det simpelthen så svært at vælge én bestemt. Især fordi man har brugt så lang tid på hver enkel style. Men der er selvfølgelig et par enkelte looks, som jeg er særlig vild med. Særligt vores broderede toppe, som ligner lidt en rustning. Derudover er der en hvid kjole, som jeg også er særlig glad for.

Hvad er god stil?

Jeg tror meget på, at god stil kommer indefra. Det handler om personlighed og attitude. Du kan sagtens bære nogle meget almindelige styles, men bære det på en måde, så man ligner en million.

Hvad er det bedste ved at være en del af Copenhagen Fashion Week?

Det bedste er, at det er min første gang. Men også dét at få lov til at vise hele Lala Berlins verden og ikke kun tørklædet.

Ingen modeuge uden?

.. Hår, makeup og søvn (selvom det kan være svært)!

Se alle backstagebillederne fra Lala Berlin-showet i galleriet...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her