Paris Fashion Week Moderedaktøren: Mine 5 favoritlooks fra Paris Fashion Week

Foto: Ritzau/Scanpix

Modeugen i Paris lakker mod enden, og ELLEs Fashion Director Barbara Gullstein fremhæver her de looks, der i særlig grad faldt i hendes smag. 

Hermès havde inviteret til show på en ridebane lidt uden for Paris, og vejret gjorde sit til at kollektionen tog sig smukt ud. Under den solrige himmel blev der vist en sofistikeret kollektion af sommertøj i jordfarver med sportselementer, lærred og læder. Det er tydeligt, at chefdesigner Nadège Vanhee-Cybulski har en fortid hos bl.a. Olsen-tvillingernes mærke, The Row, samt Celine. Der er en ubesværet femininitet i alle hendes designs. Jeg faldt for denne kjole, hvor materialer og farver går op i en højere enhed.

Hermés S/S 2019. Foto: Ritzau/Scanpix

Hermés S/S 2019.

Loewes designer Jonathan Anderson havde iklædt modellerne med store solbriller, samt lange kaftankjoler i smukke farver, der faldt flot med hvert et skridt modellerne tog. Og uden undtagelse havde alle modeller en taske – eller sågar to – med sig ind. Stråtasken, den store lædershopper med frynser og minitasken blev set i mange varianter. Denne hvide drøm af en perlebesat sommerkjole er min favorit.

Loewe S/S 2019. Foto: Ritzau/Scanpix

Loewe S/S 2019.

Manden bag den mest berømte stråhat i nyere tid, Jacquemus, viste endnu en sensuel kollektion, der vil få de fleste til at føle sig sexet, eller måske nærmere blottet. For her blev ikke overladt meget til fantasien, da modellerne gik ned af podiet iklædt et tynd lag strik, en høj slids og ekstra dyb v-hals.  En kollektion, der er meget passende til en tur på stranden, især med den overdimensionale stråtaske, der fulgte et par af modellerne hen af catwalken. Mon den også opnår ikon-status som hans ’Le Grand Chapeau Bomba’ stråhat? Mon ikke. Denne stribede skjortekjole med bh-detalje udenpå ville jeg både tage  og af på stranden.

Jacquemus S/S 2019. Foto: Ritzau/Scanpix

Jacquemus S/S 2019.

Læs også: Viva Italia! Milan Fashion Week viste minimalisme med lidt ekstra.

Givenchy viste en stærk kollektion med mange uniform-inspirerede looks. Der var herrebukser med høj talje og store lommer, bikerjakker og blazere var brugt som bluse og smidt ned i bukserne, og hertil skjorter med lommer samt lynlåslukning. Dog var der fokus på taljen for at vise den kvindelige figur. Kjoler var der også masser af, og denne blå sag med bar skulder er et af mine yndlings-looks fra kollektionen.

Givenchy S/S 2019. Foto: Ritzau/Scanpix

Givenchy S/S 2019.

Badet i neonlys viste Balenciaga sofistikerede silhuetter med referencer til 80’erne både i farver og store skulderpuder. Kollektionen havde figursyede frakker i velour, draperede toppe og kjoler, og lange silkerober i klare farver som gul, rød og blå. En mere klassisk kollektion end hvad vi hidtil har set fra den kreative direktør Demna Gvasalia. Mit favoritlook er dette, med neongrøn top og højtaljede bukser.

Balenciaga S/S 2019. Foto: Ritzau/Scanpix

Balenciaga S/S 2019.

Relaterede artikler