Mandlige modeller
Foto: Copenhagen Fashion Week
Modeugen

Mandlige modeller erstatter de kvindelige til Copenhagen Fashion Week

af Maria Harder 12/08/2016
Modeindustrien er for alvor i forandring, og derfor ser vi flere og flere mandlige modeller erstatte de kvindelige på catwalken, og det var bestemt ingen undtagelse under Københavns modeuge. Se hvilke danske designere, der valgte mænd til at gå på catwalken i deres kvindeshows.

Der bliver for alvor gjort op med modeindustriens normer under dette års modeuge. Modellerne minder nu mere og mere om 'almindelige' mennesker og behøver ikke længere være tårnhøje, være under 26 år eller for den sags skyld at være iklædt tøj til det samme køn.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Adskillige designere havde nemlig, i en eller anden forstand, valgt at rykke på den traditionelle opfattelse af ’catwalk-modellen’ under dette års Copenhagen Fashion week.

Læs også: Han Kjøbenhavn: "Det er lavet til piger, men det har klart et drenget look"

Som udgangspunkt er der ingen regler, når det kommer til mode, men alligevel har der gennem tiden været nogle retningslinjer, i tråd med tidens skønhedsideal, som flertallet har fulgt i castingen af modeller til catwalken. Én af disse retningslinjer har tidligere været, at mandlige modeller går herreshows, og at kvindelige modeller går kvindeshows. Men sådan er det ikke længere, eller sådan behøver det i hvert fald ikke at være ...

Det er ikke længe siden, at vi i artiklen Kvindemodeller, som lige nu indtager modebilledet ... der er mænd! skrev, at tendensen med mandlige kvindemodeller ikke var særlig udbredt endnu, men tingene er gået rigtig stærkt, og under dette års Copenhagen Fashion Week virkede designernes valg af mandlige kvindemodeller mere som en naturlig udvikling i modeverdenen frem for et forsøg på at lave oprør.

Den danske model, Vincent Beier, er herhjemme gået forrest og har vist, at man som mand godt kan være kvindemodel - også i Danmark. Til dette års modeuge i København, var Vincent Beier derfor også igen at spotte på cawalken hos Mark Kenly Domino Tan og denne gang i følgeskab med endnu en mandlig model. Herudover så vi ham også på catwalken hos Maikel Tawadros.

Læs også: Regitze Christensen: "Jeg elsker at være med til den danske modeuge"

Men Vincent Beier var ikke den eneste mand på catwalken til et kvindeshow, og det handler heller ikke længere kun om mænd, der ligner kvinder. Hos Ganni valgte de f.eks. at fremvise to af deres SS17-looks på to mandlige modeller, der tydeligt var mænd, og hos Saks Potts gik en enkelt mandlig model også på catwalken, men uden at være klædt som en pige, og ikke fordi duoen vil kreere mandetøj ...

Opgøret med kønsrollerne på catwalken findes nu derfor i flere afarter, og det er for alvor med til at rykke det traditionelle og strømlinede skønhedsideal i modeindustrien.

Læs også: Svenske House of Dagmar: "Vi elsker København og den afslappede atmosfære"

Alder er endnu et parameter, der også udfordres mere og mere i modebranchen. Brandet Han Kjøbenhavn er bl.a. kendt for at bruge gamle mænd i deres kampagner og kortfilm, og designeren Nicholas Nybro overraskede publikum ved at lade kendte danskere i alle aldre fremvise sin SS17-kollektion på catwalken.

Af modeller kan der bl.a. nævnes Ellen Hillingsø, Ghita Nørby, Stine Stengade og Charlotte Munck, som vi kender fra Anna Pihl. Kollektionen, der hedder ’More Than A Number’, er en kritisk kommentar til både industrien og vores tid, hvor det nu om dage er så vigtigt at være ’ung’.

Kombinationen af de mange normbrud er med til at gøre modeindustrien mere mangfoldig og åben, og det giver samtidig plads til en større kreativitet, som vi synes er forfriskende.

I galleriet har vi samlet billeder af de mange mandlige modeller, der gik på catwalken for kvindebrands under dette års modeuge i København.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her