Foto: Copenhagen Fashion Week
Key makeup-artist Sidsel Marie Bøg:

”Makeuppen hos Lovechild er som et naturligt 1970’er filter”

af Rose Maria Boelsmand 17/08/2018
ELLEs skønhedsredaktør, Anne P., var backstage til Lovechild 1979s SS19 show, og fangede key makeup-artist Sidsel Marie Bøg for Ellis Faas til en snak om modellernes naturlige glød og makeup-looket for SS19.

Et er moden, der præsenteres under de mange shows til de danske og internationale modeuger. Et andet er makeuppen, der sammen med tøjet på catwalken også sætter agendaen for de trends, der kommer til at dominere vores looks de kommende sæsoner.

ELLEs Beauty Director, Anne P., dykkede ned i en af de beauty-trends, der udspillede sig på catwalken under Copenhagen Fashion Week i august 2018: Nemlig det underspillede, men stadig markante 1970’er-inspirerede look hos Lovechild 1979.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Looket stod key makeup-artist Sidsel Marie Bøg (der vandt en ELLE Style Awards i 2017 som Årets Makeup-artist) for, og hun havde udviklet modellernes makeup-look med det hollandske beauty brand Ellis Fass.

Inden showet gik i gang fangede Anne P. både Lovechild 1979s designer, Anne Dorthe Larsen, og Sidsel Marie Bøg backstage, der satte ord på det look, Sidsel havde skabt til showet, og ikke mindst betydningen af makeup for et helstøbt indtryk.

”Tøjet er ukompliceret og let at have på – og netop derfor må makeuppen gerne være lidt ’ekstra’. Det er ikke tøjet, der skal definere personligheden hos den, der har det på. Det skal være personen selv, så derfor er makeuppen et greb, hvormed man kan definere, hvem man er,” siger designer for Lovechild 1979, Anne Dorthe Larsen.

Hertil supplerer Sidsel Marie Bøg:

”Vi har valgt at gøre modellerne endnu smukkere med en rigtig lækker gylden glød og masser os highlight. Lidt usædvanligt har vi valgt en mintgrøn øjenskygge, for at åbne øjet mere op, og for at give det lidt mere kant – og så har det lidt af det her 1970’er ’sexy-ness’ som kollektionen også er inspireret af”.

Modellernes makeup var komplementeret af store, bløde krøller med et naturligt 1970’er-fald, der tilsammen skabte et indtryk af, at modellerne blot havde strøget et par fingre gennem håret for at fremkalde det underspillede lækre og velplejede look, som var så karakteristisk for det ikoniske årti.

Foto: PR

Læs også: Se en helt ny side af By Malene Birger under modeugen SS19

”Det var som om 1970’erne have en slags naturligt filter, der bare fik alt til at se skødesløst lækkert ud. Dét filter skal man føle man er hyllet ind i med denne kollektion,” siger Anne Dorthe Larsen.

I videoen nedenfor kan du komme tæt på modellerne backstage, hvor Sidsel Marie Bøg ligger makeup med Ellis Faas-produkterne

Instruktion: Rose Maria Boelsmand, Film og klip: Kavian Borhani

Men hvordan kommer man selv afsted med at genskabe stilen, hvis man vil gå sommeren 2019 i møde med et look a la Lovechild?

Anne P. har udspurgt Sidsel Marie Bøg om de hemmelige tricks der skal til…

Er lysegrøn en farve alle kan have på, eller er det forbeholdt de underskønne modeller?

”Generelt er lysegrøn, og faktisk alle nuancer af grøn, en meget smuk farve til næsten alle. Den kan tones helt ud, så den næsten ikke synes, men det gør faktisk noget rigtig godt for ens hudtone og for ens øjenfarve. Så jeg vil sige, ja, at stort set alle kan bære grøn”.

Til Lovechild-showet brugte Sidsel Marie Bøg Ellis Fass-øjenskyggerne E117 (mintgrøn) under øjet og E301 intenst over øjet for at give metallic shine.

Hvis vi skal tage én ting med os fra Lovechild-looket, hvad skal det være, og hvad kræver det?

Kodeordet er glød, og det kræver først og fremmest en rigtig god highlighter. Og man kan faktisk selv blande sin highlighter, hvis man har en yndlingsøjenskygge, der har en lille smule shine, så kan du altså tage en helt almindelig klar læbepomade og komme oven på og balde dem sammen.”

… Så du blander øjenskygge og læbepomade og skaber en highlighter?

Ja, en neutral øjenskygge- både pudder- og cremeøjenskygger kan bruges - og det blander jeg på hånden og dupper på de steder, der skal highlightes: kindben, i øjenkrogen, på næseryggen, under brynene, amorbuen på toppen af læben, og hvor man nu lige synes, at man har brug for lidt ekstra highlight eller mere levende hud. Så øjenskyggen kan bruges på mange måder – men det skal ikke være den farverige, som vi bruger på øjenene. Jeg har brugt Ellis Faas-produkterne E306 (cremeøjenskygge) og L309 (læbepomade) til at blande min highlighter til modellerne.”

Og hvis vi skal have det komplette look?

”Start med at mætte huden godt med en let foundation, men stadig så det ser naturligt og transparent ud. Dæk derefter med concealer, der steder, der har brug for det. Brug en let blush på kinderne samt en bronzer på kindben, hage, pande og næse for at skabe det lette, sunkissed look, vi alle drømmer om, når det er sommer. Hold brynene naturlige, men fyld eventuelle huller let ud. Afslut med mascara, og sørg for at den kommer godt ind til rødderne, og spar ikke på produktet. Vi vil gerne skabe store, åbne og sexede øjne!”

I galleriet nedenfor kan du se de produkter fra Ellis Faas, som key makeup-artist har brugt til at skabe modellernes makeup-look til Lovechild 1979 SS19-showet.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her