lala_berlin_s_s_2020_elle_dk_.jpg
Foto: PR
Copenhagen Fashion Week S/S 2020

Leyla Piedayesh: ”De skandinaviske kvinder kan sikkert style Lala Berlins S/S 2020-kollektion endnu bedre end mig”

af Nikita Hoffmann Andersen 9/08/2019
ELLE mødte Leyla Piedayesh, der er den karismatiske kvinde bag det succesfulde mode-brand Lala Berlin, lige efter hun havde vist sin S/S 2020-kollektion.

Torsdag den 8. august 2019 stod det tyske modebrand, Lala Berlin, endnu engang i den officielle showkalender for Copenhagen Fashion Week.

Kl. 13.00 skinnede solen igen efter formiddagens store regnbyger, og det kunne ikke være timet bedre, for Lala Berlins show foregik udendørs ved ridebanen på Christiansborg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Omringet af den danske modebranche – og med et par nysgerrige turister, der egentlig var i området for at kigge på Folketinget og indre bys øvrige attraktioner – spankulerede Leyla Piedayeshs velklædte modeller en efter en ned ad catwalken.

Efter Leyla havde modtaget sit velfortjente bifald, mødte vi hende backstage til en snak om kollektionen og hendes kærlighed til København.

Først og fremmest stort tillykke med det veloverståede show. Hvilke tanker har du gjort dig omkring S/S 2020-kollektionen?

Kollektionen er som en rejse fra Ibiza til Marokko – eller vice versa jeg ved ikke, hvillen rækkefølge, du vil tage rejsen i. Til sidst på rejsen tager du til Lala-øen, som er et slags utopia. Lala-øen er smuk, og det er et sted, hvor kulturer mingler, deler deres forskellige arv og håndvæk. For eksempel har vi arbejdet meget med patch work – for mig er den teknik et billede på et ’melting pot’. Vi tænkte over, hvordan vi ville se ud der, og det er sådan histories om Lala-øen blev skabt. Vi har med frihed og morskab kombineret forskellige kulturer, fordi det er sådan, jeg selv lever. Jeg ser stadig i høj grad mig selv som iraner, men min opvækst i Tyskland har givet min karakter andre værdier, og jeg har mixet de to, som jeg har fundet passende. Det tror jeg, alle gør på den ene eller anden måde, og det var det, jeg gerne ville reflektere i S/S 2020-kollektionen.

Kan de danske kvinder style den mellemøstlige-inspirerede kollektion med deres skandinaviske garderober?

Jeg synes sagtens, man kan style kollektionen med skandinaviske ’vibes’. Til showet her er vi selvfølgelig gået ’all in’ på hele den marokkanske følelse, men der er også masser af simple kjoler, som er lette af bruge. Men generelt synes jeg, de skandinaviske kvinder har en meget ’fashionabel’ stil, de kan sikkert style min kollektion endnu bedre.

Hvordan kommer både Iran og Tyskland til udtryk i dine designs?

Det er i kombinationen af prints, materialer og farver, at min arv virkelig kommer til syne.

Backstage - Lala Berlin Spring/Summer 20 - Lala Island from Lala Berlin on Vimeo.

Hvorfor viser du show under Copenhagen Fashion Week og ikke i Tyskalnd, hvor brandet holder til?

Jeg har altid nydt godt af en enorm støtte fra Danmark – jeg er faktisk meget beæret over at være blevet taget så godt imod, ikke bare af det danske folk, men også af Copenhagen Fashion Week. Deres engagement i Lala Berlin vil jeg gerne hylde ved at vise min tilstedeværelse her, hvad end det så er via et show eller noget andet. Lala Berlin har stadig hjemme i Berlin, hvor vi har atelier og hovedkvater, og den tyske hovedstad inspirerer mig stadig meget, men jeg synes ikke, man nødvendigvis skal holde sig til sin hjemmebane – det er vigtigt at se, hvad der ellers sker derude.

Hvad elsker du mest ved København?

Jeg føler lidt, jeg er hjemme i København. Jeg var ude i går aftes, og jeg mødte venner overalt. Jeg har været her så mange gange, så det bedste ved København er, at det føles som hjem. Jeg overvejer næsten at få et sommerhus her fremfor i Italien, for jeg føler mig mere hjemme her.

I Danmark kender alle og enhver dig særligt for det genkendelige Lala Berlin-tørklæde. Hvad er dine tanker om det i dag?

Det er stadig godt, for det er et ærligt produkt. Da jeg startede det, kendte jeg de lignedede tørklæder, som du kan finde på markeder, og jeg ville gerne lave dét bare bedre. Så begyndte jeg at tænke på materialer, og muligheden for at lave det i kashmir. Det var sådan, det startede. Jeg tog til Italien og fandt en leverandør, og i dag bruger jeg stadig den samme. Det er et godt og ærligt produkt, du kan vaske det, og du kan gå med det de næste 10 år. Det er bæredygtigt, så jeg elsker det produkt, og danskerne elsker det også. Pigerne elsker det, og deres mødre elsker det.

Du kan se hele Lala Berlins S/S 2020-kollektion i galleriet herunder:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her