Interview: Elaine Hersby er den danske designer, du skal holde øje med lige nu
Foto: Lasse Steinmetz
Modeugen

Interview: Elaine Hersby er den danske designer, du skal holde øje med lige nu

af Kirstine Juhl 8/08/2017
Hun arbejder i grænselandet mellem det feminine og det streetstyle-inspirerede univers, hvor det kvindelige snit og de fine detaljer først og fremmest skal være komfortable og udtrykke power. Mød Elaine Hersby, det nye danske stjerneskud, som kan opleves til Copenhagen Fashion Week...

Den danske designer Elaine Hersby holder for tredje gang show under Copenhagen Fashion Week 2017, hvor hendes nye SS18 kollektion skal vises frem i smukke omgivelser på Hotel D’Angleterre. Men vejen til hendes tredje nationale modeshow har ikke altid været givet:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Helt fra begyndelsen startede min interesse for mode vel da min mor, som var uddannet designer fra Margretheskolen, lærte mig at sy tøj fra barnsben. Her fik jeg virkelig interessen for mode, men jeg gik ikke den traditionelle vej” fortæller Elaine i et interview til ELLE.

Læs også: Hermès byder på luksus-is hele modeugen

Elaine, som senere søgte ind på Danmarks Designskole, kom ikke ind hverken da hun søgte første eller anden gang. Det gjorde, at hun opgav drømmen en overgang og tog i stedet en bachelor i grafisk design fra KEA. Denne uddannelse bragte hende til Hawaii, hvor hun for alvor blev konfronteret med sine design-drømme:

”I Honolulu lavede jeg en bachelor opgave i grafisk design, og jeg udarbejdede for sjov et mode-univers med blandt andet en animationsfilm om tøj. Min lærer på Hawaii Pacific University kiggede på mig og sagde:”okay hvis du kan lave en film om tøj, hvorfor laver du så ikke bare tøj?””

Og derefter tog Elaines drøm for alvor fart. Den grafisk-uddannede Elaine, som tidligere havde fået hele to afslag fra Danmarks Designskole, endte med at udarbejde det fiktive brand ’Elaine Hersby’ til sin bachelor opgave, og vendte så tilbage til Danmark for at realisere brandet. For at dygtiggøre sig indenfor sit felt, søgte Elaine ind på Margretheskolen, hvor hun kom ind og færdiggjorde fag i tilskæring og andre relevante, praktiske fag:

Læs også: Copenhagen Fashion Week SS18: Her er modeugens events for alle

”Jeg havde dette helt klare ’Elaine Hersby’ brand på bordet som koncept, og jeg havde en helt klar idé til mine designs. Jeg tænkte ”jeg må gøre noget seriøst ved det her og rent faktisk lære faget hvis dette nogensinde skal blive en realitet, og hvis folk skal tage mig seriøst.””

Og folk tog Elaine seriøst. Hurtigt kom hun i lære hos Henrik Vibskov, og hendes brand blev lanceret i april 2016.

Siden da er det gået stærkt for Elaine Hersby. Stilikoner som Caroline Plummer og Trine Kjær er tilhængere af Elaines designs, som tidligere er blevet spottet med Elaines smukke tasker. Hvad der startede som en drøm, har nu ført den unge designer til sit tredje modeshow til Copenhagen Fashion Week.

Selv siger Elaine, at hendes kommende SS18-kollektion, som skal vises til den københavnske modeuge, er inspireret af den bevægende krop og især dansens verden.

”Min nye kollektion er inspireret af bevægelse og især ballet. Kollektionen inkluderer pastelfarver og forskellige materialer, hvor jeg har forsøgt at lege med nye sammensætninger og snit. Jeg vil selv kalde kollektionen legesyg – den afspejler balletten, idet den er feminin men stadig street. Jeg har for eksempel sammensat en klassisk hættetrøje med draperinger. Det vigtigste for mig som designer er, at jeg skal have lyst til at have alting på selv – man skal altid kunne se mig som designer i hvert eneste stykke tøj, jeg designer.”

Vi kan altså forvente utraditionelle snit i den nye SS18-kollektion, som både er sporty, feminin og med et touch af streetstyle. Elaine viser sin nye kollektion frem onsdag den 9. august 2017, og vi glæder os til at se hendes show og følge hendes fremtid i den danske modebranche.

Få et sneak peak på den SS18 kollektion Elaine Hersby præsenterer på Copenhagen Fashion Week denne uge...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her